OI

FOTO: Olimpijci okupirali Ljubljanski grad

Objavljeno 06. julij 2012 23.21 | Posodobljeno 06. julij 2012 23.24 | Piše: S. J., STA

Začela se je uradna predstavitev olimpijske in paraolimpijske ekipe.

Olimpijci.

LJUBLJANA – Slovenska olimpijska reprezentanca se je pred odhodom na olimpijske igre v London, ki bodo od 27. julija do 12. avgusta, predstavila javnosti na Ljubljanskem gradu. V britansko prestolnico bo odpotovalo 65 slovenskih športnikov, kot zadnja se je olimpijski ekipi danes pridružila še ne 15-letna plavalka Nastja Govejšek.

Letos bodo naši tekmovali v največ športnih panogah doslej

Poleg 28 športnikov ter 37 športnic bo v slovenski odpravi še 54 trenerjev, šest zdravnikov, pet fizioterapevtov oziroma maserjev ter dva športna psihologa. V vodstvu reprezentance bo šest oseb, na čelu olimpijske odprave pa je Bogdan Gabrovec, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki pričakuje, da bo letos slovenska odprava zelo uspešna. Pred dnevi je – malo v šali, malo zares – razkril, da osebno v Londonu pričakuje kar sedem kolajn. Slovenski športniki bodo na igrah sodelovali v največ športnih panogah doslej, kar 17.

Predstavila se bo tudi paraolimpijska ekipa

Hkrati z olimpijci se je na Ljubljanskem gradu predstavila tudi slovenska paraolimpijska ekipa. Sodelovala bo na igrah za športnike invalide, ki bodo v Londonu na istih olimpijskih prizoriščih od 29. avgusta do 9. septembra. Nastopilo bo 22 športnikov v šestih panogah (atletika, namizni tenis, sedeča odbojka, kolesarstvo, plavanje in strelstvo), ob njih pa bo še 10 trenerjev in pomočnikov, zdravnica, dva fizioterapevta in negovalec. Na čelu slovenske londonske paraolimpijske odprave bo Roman Jakič.

Oblegani Čop

Člani olimpijske odprave so že ves dan zbrani na Gradu, kjer imajo razna izobraževanja, poslušajo predavanja, opravljajo uradna fotografiranja, na voljo pa so bili tudi novinarjem, za katere so razgrnili svoje želje in pričakovanja. Med najbolj obleganimi so bili veslač Iztok Čop, ki bo tokrat v paru z Luko Špikom nastopil že na svojih šestih olimpijskih igrah. Več nastopov od njega je v slovenski ekipi zbral le še strelec Rajmond Debevec, za katerega bodo igre v Londonu že osme.

Deli s prijatelji