PRED FINALOM

FOTO: Blejsko veslaško ogrevanje za Čopa in Špika

Objavljeno 02. avgust 2012 13.25 | Posodobljeno 02. avgust 2012 13.30 | Piše: Rok Tamše, Boštjan Fon

V čoln je sedla praktično popolna posadka, ki je na današnji dan pred točno dvajsetimi leti osvojila bronasto olimpijsko kolajno v Barceloni v četvercu brez krmarja.

BLED – Jutro na blejskem jezeru se je začelo s pravim veslaškim ogrevanjem pred olimpijskim finalom Iztoka Čopa in Luke Špika, ki se bo pričel nekaj pred 13. uro popoldan. V čoln je sedla skoraj popolna posadka, ki je na današnji dan pred točno dvajsetimi leti osvojila bronasto olimpijsko kolajno v Barceloni v četvercu brez krmarja. Jani Klemenčič, Sadik Mujkič, Milan Janša in Uroš Mirjanič, ki je v čolnu nasledil pokojnega očeta Saša Mirjaniča, so odveslali dve dolžini jezera za res temeljito ogrevanje. Potem so se na 250 metrski razdalji pomerili z mladimi upi veslanja na Bledu ter jim pokazali eksploziven start in vztrajnost do cilja.

Druženje z jezera se skupaj z gosti iz vse Slovenije seli na teraso gostišča Čili ob Festivalni dvorani, kjer si bodo vsi ljubitelji veslanja lahko skupaj ogledali zadnji skupni nastop Čopa in Špika na svetovnih tekmovanjih prek velikega zaslona. 

Deli s prijatelji