SKROMNOST

Federer ne želi več nositi zastave na OI

Objavljeno 09. julij 2012 18.44 | Posodobljeno 09. julij 2012 18.46 | Piše: R. T., STA

7-kratni zmagovalec Wimbledona je švicarsko zastavo nosil na igrah v Atenah in Pekingu.

Roger Federer je postavil nov mejnik.

LONDON – Švicarski teniški as Roger Federer na odprtju iger v Londonu noče vnovič nositi švicarske zastave. »Ponudili so mi, a mislim, da bom dal to priložnost drugemu športniku,« je dan po sedmi turnirski zmagi v Wimbledonu povedal Švicar.

Švicar je v Londonu poudaril, da je zastavo nosil že leta 2004 in 2008 in da nima monopola na čast, da sme nositi zastavo. Ob tem je vnaprej jasno, da spet ne bo stanoval v olimpijski vasi, saj ga moti oddaljenost od prizorišč v Wimbledonu, zato bo za čas med igrami najel isto hišo, ki jo je imel v najemu med letošnjim turnirjem. »Ne želim spreminjati utečene rutine,« je dejal Federer in dodal, da ga je v olimpijski vasi v Atenah motilo veliko stvari, zato se je težko zbral za nastope.

Manjka mu še olimpijsko zlato med posamezniki

Na zadnjih igrah v Pekingu je Federer skupaj z rojakom Stanislasom Wawrinko osvojil zlato medaljo v dvojicah. Tokrat je njegov cilj v Londonu zlata medalja v posamični konkurenci, saj gre za edino športno lovoriko, ki 31-letnemu Švicarju v bogati karieri še manjka (poleg Davisovega pokala).

Generalka na grand slamu v Wimbledonu je uspela, zdaj bi rad zlato na Wimblympics (tako je turnir poimenoval časnik The Times). »Dejstvo, da sem tukaj letos zmagal, me seveda navdaja z dodatno motivacijo in samozavestjo,« pravi tenisač. Njegova največja tekmeca sta znana – Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal, ki pa sta v nasprotju s Federerjem pristala na nošenje zastave na odprtju, 27. julija.

Deli s prijatelji