BRAVO, NAŠI!

Čop in Špik z bronasto medaljo

Objavljeno 02. avgust 2012 14.53 | Posodobljeno 02. avgust 2012 15.22 | Piše: T. L.

Druga kolajna za slovensko olimpijsko ekipo.

Iztok Čop in Luka Špik.

LONDON – Iztok Čop in Luka Špik sta se v dvojnem dvojcu brez krmarja borila za eno od olimpijskih kolajn in si na koncu priveslala tretje mesto ter bronasto odličje. Naša tekmovalca sta v oblačnem vremenu v velikem finalu na progi tri začela odlično in več kot polovico proge vodila. Iztok Čop se tako poslavlja od profesionalne kariere z bronasto olimpijsko medaljo.  

Naša veslača sta po 500 metrih finalnega obračuna že prevzela vodstvo in si kmalu priveslala za čoln prednosti pred konkurenco. Kasneje pa sta ju Italijana dohitela in prehitela, v finišu pa sta potegnila Novozelandca. Na koncu sta slavila novozelandska veslača, srebro sta si priborila Italijana, slovenski dvojec pa je zasedel odlično tretje mesto.

Slovenski dvojec, ki je bil v Sydneyju 2000 zlat, v Atenah 2004 pa srebrn, se je pomeril s posadkami Litve, Velike Britanije, Argentine, Nove Zelandije in Italije. V finale sta se uvrstila s prepričljivo zmago. 

V izjavi po tekmi je Iztok Čop za RTV Slovenija dejal, da je upal, da bosta osvojila olimpijsko medaljo. Ta ima sicer malce grenak priokus, vendar, je dodal, če bi mu nekdo pred 14 dnevi ponudil bronasto medaljo, se ne bi nič sekiral. Luka Špik pa je dejal, da sta se – podobno kot v polfinalu – tudi v finalni preizkušnji odločila za brezkompromisni start. 

 

 

Deli s prijatelji