KANDIDATURA

Coe bi po Londonu vodil svetovno atletsko zvezo

Objavljeno 25. julij 2012 14.12 | Posodobljeno 25. julij 2012 14.12 | Piše: D. P., STA

Glavni tekme Britancu bi utegnil biti Sergej Bubka.

Sebastian Coe predseduje organizacijskemu komiteju iger v Londonu, mika pa ga tudi vodenje Iaafa.

LONDON – Sebastian Coe, nekdanji atletski zvezdnik in zdaj prvi mož organizacijskega komiteja OI v Londonu, naj bi imel po pisanju The Timesa želje, da nekoč postane predsednik Mednarodne atletske zveze (Iaaf). »Vesel bi bil, če bi lahko vodil moj šport in to je prvič, da dajem odgovor na to vprašanje,« je odgovoril Coe.

Čaka, da se Senegalec umakne

»Pripravljen sem, vem, kako se temu streže. Toda trenutno imamo dobrega predsednika, tako da bodo naslednji koraki sledili, ko se bo umaknil,« je dejal Coe, dvakratni olimpijski zmagovalec na 1500 metrov in dolgoletni svetovni rekorder na 800 metrov.

Tekmec Bubka

Od leta 1999 je na čelu Iaaf 79-letni Senegalec Lamine Diack, ki se mu sedanji predsedniški mandat izteče leta 2015. Diack naj bi se prihodnje leto potegoval za mesto predsednika Senegala, ko naj bi zapustil predsedniško mesto v Iaafu. Poleg 55-letnega Coea je resen kandidat za predsednika zveze tudi nekdanji ukrajinski zvezdnik Sergej Bubka, še vedno aktualni svetovni rekorder v skoku s palico, oba pa sta zdaj podpredsednika Iaafa.

Deli s prijatelji