IGRE

Bryant še vedno lačen medalj

Objavljeno 16. julij 2012 15.34 | Posodobljeno 16. julij 2012 15.34 | Piše: D. P., STA

Američani so imeli zaradi poškodb veliko težav pri sestavi ekipe.

Američani merijo na zlato odličje.

LONDON – Kobe Bryant je na olimpijskih igrah v Pekingu v finalu košarkarskega turnirja 13 od svojih 20 točk dosegel v zadnji četrtini in ZDA so ugnale Španijo s 118 : 107 ter po bronu na OI leta 2004 ponovno osvojila zlato. Bryant, ki je z moštvom Los Angeles Lakers osvojil pet naslovov prvaka severnoameriške lige NBA, si želi, da bi tudi v Londonu osvojil zlato.

Velik izziv

Kljub temu da ima že zlato olimpijsko medaljo in šampionske prstane za vse prste na roki, pa ostala lačen odličij. »Za OI bomo tako pripravljeni, da bomo olimpijsko zlato ponovno prinesli v ZDA. To bo za nas sicer velik izziv, saj preostanek sveta meni, da se je zaostanek za nami še zmanjšal in nas lahko premaga,« je ocenil Bryant, ki bo 34 let napolnil le 11 dni pred finalno tekmo OI v Londonu. »Želim le opraviti svoje delo, in če bom imel priložnost, kot sem jo imel v finalu OI v Pekingu, bom žoge ponovno spravil na pravo mesto,« je dodal dobitnik šampionskih prstanov v letih 2000, 2001, 2002, 2009 in 2010.

Težave s poškodbami

Selektor ameriške reprezentance Mike Krzyzewski je imel pri izboru 12 igralcev številne težave zaradi odpovedi nekaterih predvidenih nosilcev igre. Na koncu je poleg Bryanta na seznam potnikov uvrstil Russlla Westbrooka, Jamesa Hardna in Kevina Duranta (vsi Oklahoma City Thunder), Chrisa Paula in Blaka Griffina, njegov nastop je zaradi poškodbe kolena vprašljiv (oba Los Angeles Clippers), Carmela Anthonyja in Tysona Chandlerja (oba New York Knicks), Andreja Iguodalo (Philadelphia 76ers), LeBrona Jamesa (Miami Heat), Kevina Lova (Minnesota Timberwolves) in Derona Williamsa (Brooklyn Nets).

Deli s prijatelji