ZRAČNI NAPAD

Olimpijske igre v Londonu bodo ščitile rakete zemlja–zrak

Objavljeno 29. april 2012 13.08 | Posodobljeno 29. april 2012 18.51 | Piše: S. J.

Otočani so razburjeni.

Olimpijski štadion v Londonu

LONDON – Britanska vojska je stanovalce obvestila, da bodo na zgradbo v bližini olimpijskega parka zaradi zaščite postavili raketno baterijo. Omenjena zgradba, gre za odsluženi vodni stolp, je le ena izmed lokacij, na katere bodo namestili rakete zemlja–zrak. Te naj bi v času olimpijskih iger v primeru zračnega napada varovale London.

Prvič po drugi svetovni vojni bodo rakete spet varovale London

To je po drugi svetovni vojni prvič, da bodo v Londonu namestili rakete. Te novice so razburile prebivalce, ker jih nihče ni vprašal za dovoljenje. 28-letnik, ki živi v kompleksu Bow s čudovitim pogledom na okolico olimpijskega parka, je povedal: »Nihče se ni posvetoval z nami, nihče nas ni nič vprašal. Dobili smo le letak, ki sporoča, da bodo na naši strehi postavili rakete.«

Britanski obrambni minister Philip Hammond je načrt o varovanju Londona v času olimpijskih iger predstavil že novembra lani. Takrat je omenil, da se bo Britanija zgledovala po Pekingu, kjer so leta 2008 samo kilometer od glavnega štadiona postavili rakete zemlja–zrak. V varovanje Londona so in še bodo vložili več kot milijardo funtov.

Deli s prijatelji