SOČI

Voda iz pipe je res rumena, Tina Maze z dobrimi novicami

Objavljeno 08. februar 2014 22.31 | Posodobljeno 08. februar 2014 22.33 | Piše: STA, Mo. S.

Alpska smučarka Tina Maze o oboževalcih, treningih in pričakovanjih, Andrea Massi pa tudi o oporečni vodi.

Tina Maze.

SOČI – Tina Maze je dan po ogledu odprtja olimpijskih iger v Sočiju vadila slalom in ni odšla na tretji trening smuka; na drugem je sicer dosegla peti čas. »Imam dobre informacije, zlasti z drugega treninga. Kljub eni napaki, ki jo moram popraviti. Jasno pa je, da trening ni isto kot tekma,« je povedala in napovedala boj za vrh v vseh disciplinah.

Priznala je, da jo oboževalci oblegajo tudi v olimpijski vasi. »Mnogi se želijo slikati z mano. Zavedam se, da je to posledica preteklih izidov ... Sama sicer nerada počnem take in podobne stvari.«

Optimistično v prihodnje dni

Črnjanka je optimistična in so ji všeč tudi tekmovališča. »Proge so vrhunske, super je tudi na drugih prizoriščih, tudi ko sem pogledala tekmo deskarjev. Za tekmovanja v alpskem smučanju je najpomembnejše, da so proge dobro pripravljene. Občutki med smučanjem na takih podlagah so izjemni. Zadnji skok na smuku, ki so ga popravljali na treningu, je zdaj nižje. Znižali so tudi hitrost pred njim. Žal pa so tu slabi predtekmovalci, kar ni dobro pred specialnim smukom, pa tudi kombinacijskim. Za superveleslalom bo treba še preveriti, kakšna bo proga. Vendar imam tako startno številko, da bom lahko pred startom že videla tekmovalke pred sabo in bom lažje nastopila.«

Na slalomu šibkejša, a predala se ne bo

Superkombinacija se bo v ponedeljek začela ob osmi uri zjutraj po slovenskem času s smukom. »V slalomu, imam v tej zimi bolj 'take' izide ... Ne steče mi povsem, mi pa uspevajo že tudi dobre vožnje. Pomemben pa je pristop, in moj na zadnjem slalomu pred OI v Kranjski Gori v prvi vožnji ni bil pravi. Slalom bo odločal o medaljah v superkombinaciji,« je napovedala.

Kako pomembna pa bo zanjo prva tekma od petih na OI? »Vsaka tekma je enako pomembna, prva in tudi zadnja. Na vsaki posebej ciljam na vrh. Kako bo, bomo pa še videli. Všeč mi je, da se olimpijski boji začnejo s superkombinacijo. Nato bo v sredo na programu smuk. Od Vancouvra in OI pred štirimi leti sem zelo napredovala v tej disciplini. Tedaj nisem bila sposobna brez strahu in treme prevoziti proge, posebej skok je bil tam zame zelo težak. Na smuku sem morala prebiti led in nisem napadala na tisti tekmi,« se je na tekme pred štirimi leti, na katerih je osvojila dve srebrni medalji, ozrla najboljša slovenska smučarka doslej.

Voda iz pipe je res rumena

»Na teh OI ima pet priložnosti, ne le eno. Progo pozna, včeraj smo izpustili trening. Zdrava je, tako tudi celotna naša ekipa. Trening smuka je bil odličen, današnji slalomski trening prav tako. Zadovoljni smo tudi z razmerami v olimpijski vasi, očitno smo vajeni še slabših. Ker je voda iz pipe rumena, pijem ustekleničeno. Sicer pa so proge dobro pripravljene, pomembno pa je tudi, da se Tina Maze dobro počuti,« je dejal Andrea Massi, vodja njene ekipe. Žal mu je le, da s seboj ob kolesu za vadbo v sobi ni prinesel tudi uteži, saj je bilo med vadbo v fitnesu nekaj težav, ker so bile drugačne od tistih, ki jih Tina sicer uporablja.

Deli s prijatelji