OLIMPIJSKA ZMAGA

Tina Maze prva

Objavljeno 12. februar 2014 09.43 | Posodobljeno 12. februar 2014 11.21 | Piše: A. K.

Tina Maze si prvo mesto deli s Švicarko Dominique Gisin.

Tina Maze je popravila prvi vtis.

SOČI – Tina Maze je osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah! V cilj današnjega smuka je prispela kot prva. Prvo mesto si je sicer razdelila s Švicarko Dominique Gisin, ampak to je zdaj povsem drugotnega pomena, zgolj popestritev in dopolnitev neverjetnega uspeha naše šampionke. Mazetova je imela v zgornjem delu devet stotink prednosti, v spodnjem delu je to le še povečala, in sicer na 38 stotink, nato pa je do cilja to prednost izgubila, a si vseeno razdelila zmago. Bron si je prismučala Švicarka Lara Gut, ki je zaostala za desetinko sekunde.

To je zdaj končno to!

Potem ko se tretji tekmovalni dan olimpijskih iger v Sočiju za Slovenijo ni izšel po načrtih in željah, saj se je Tini bronasto odličje v kombinaciji izmaknilo za pičlih deset stotink sekunde, se ji je v današnjem smuku vse povrnilo. 

Kakor koli že, olimpijska prvakinja v zimskih športih je zdaj tudi Slovenka! Tina je svoji olimpijski zbirki (ima dve srebrni odličji iz Vancouvra 2010) dodala še zlato. 

»Če bi lahko, bi letela«

»Ta smuk me je spominjal na mojo prvo otroško tekmo, na kateri sem bila prva. Ne morem verjeti, da sem zmagala v smuku. Če bi mi nekdo to rekel pred dvema letoma, bi mu rekla, da je nor. Danes sem pokazala vrhunsko predstavo, sicer z napako, a sem zmagala,« je po odlični tekmi povedala Tina in dodala, da »če bi lahko, bi letela«. 

»Danes sem se moral malo 'skulirati', ker sem že zjutraj čutil neko posebno energijo. Tina hoče, da smo umirjeni, toda za nas je težko, ker ne dirkamo in smo nemočni. Čakanje je zame najtežje, ker sem tukaj s srcem. Z Maurom sva se držala v cilju. Po zmagi sem zaprl oči, Mauro je sicer vzkliknil, da je naredila napako, a sem mu rekel, da bo dovolj,« je Tinino zmago komentiral Andrea Massi

Fak očaran

Na facebooku je veselje s Tino delil biatlonec Jakov Fak.

 

Ilka 10., Maruša 18. 

Na smuku sta nastopili še dve slovenski predstavnici. Ilka Štuhec je bila 10. z 1,08 sekunde zaostanka, Maruša Ferk pa 18., zaostala je 1,67 sekunde.

Deli s prijatelji