DVOJNA STRANIŠČA

Stranišča v Sočiju tarča posmeha

Objavljeno 21. januar 2014 21.15 | Posodobljeno 21. januar 2014 21.15 | Piše: STA, Ma. F.

Fotografija moskovskega dopisnika BBC Steva Rosenberga je dvignila veliko prahu.

SOČI – Kot orkan se je danes po družabnem omrežju razširila novica o zapletu s stranišči na prizorišču olimpijskih iger v Sočiju. Po spletu je namreč zakrožila fotografija, ki prikazuje dve stranišči eno ob drugem, brez vmesne pregradne stene. Gre za stranišče biatlonskega centra, ki je zdaj tarča posmeha.

Fotografijo je objavil moskovski dopisnik BBC Steve Rosenberg in ob fotografiji na twitterju zapisal: »Dobro porabljenih 50 milijard dolarjev.« Pri tem pa je imel v mislih skupni strošek iger, ki je rekorden v zgodovini olimpijskih iger.

Dvojna stranišča

Nekateri so ob tem takoj pomislili, da ne gre za napako, pač pa, da so stranišča namenjena parom, in se nemudoma spomnili spornega ruskega protigejevskega zakona. Ljubitelji priljubljenega spletnega omrežja so med drugim čivkali tudi v duhu reklame za Mastercard: dve stranišči – 28.000 rubljev, strošek medijskega središča 1,5 milijarde rubljev, svetovna sramota – neprecenljiva.

Biatlonsko središče v Sočiju je bilo sicer dokončano že pred dvema letoma, zgradil ga je mogočni Gazprom. Čeprav so dvojna stranišča vseeno nekaj nenavadnega v evropskem delu Rusije, pa po navedbah nekaterih drugih ruskih novinarjev to na drugih koncih Rusije ni nič čudnega. Mnogi turisti se v Rusiji tudi čudijo ureditvi, da vse restavracije ali gostilnice nimajo ločenih stranišč za moške in ženske, pač pa vsi uporabljajo vse.

Deli s prijatelji