USPEŠNI

Slovenska reprezentanca kot bomba sredi Sočija

Objavljeno 15. februar 2014 11.20 | Posodobljeno 15. februar 2014 11.21 | Piše: P. J.

Uspehom naših športnikov se ne morejo načuditi niti onkraj Atlantika.

Naši risi so presenetili ruske medvede.

WASHINGTON – Hokejska reprezentanca »majcene države bivše Jugoslavije krade glavne naslove v Sočiju, in to ne samo zaradi dresov, ampak predvsem zaradi igre«, o premierni tekmi proti Rusiji, ki so jo hokejisti pripravili v četrtek, poroča Washington Post.

Le z enim iz NHL

Čudenju, da so ruski medvedi po dveh tretjinah proti našim risom vodili z minimalno razliko 3 : 2, ni videti konca. Izpostavljajo, da le en član reprezentance, Anže Kopitar, igra v najmočnejši ligi na svetu NHL. Kljub temu da hokejistom ne pripisujejo veliko možnosti za kolajno, so zapisali, da Slovenija dosega velike uspehe v ostalih panogah v Sočiju.

Ob naštevanju dosežkov seveda niso pozabili omeniti vrhunske Tine Maze, ki je osvojila prvo zlato medaljo na zimskih olimpijskih igrah, skakalca Petra Prevca s srebrom, Tejo Gregorin in Vesno Fabjan, ki sta dobili bronasto medaljo.

Boljši le Norvežani

Štiri medalje, ki so jih slovenski športniki osvojili v Sočiju, uvrščajo Slovenijo po uspešnosti med državami v sam vrh. Štiri medalje pomenijo eno na vsakih 514.285 prebivalcev. Od nas je boljša le  Norveška, ki ima eno medaljo na vsakih 417.142 prebivalcev. Amerika je za primerjavo do zdaj dobila le devet medalj oziroma eno na vsakih 34,820.222 prebivalcev.

Deli s prijatelji