OLIMPIJKA

SK Triglav prirejal tekme v korist Vanesse Mae?

Objavljeno 27. januar 2014 21.32 | Posodobljeno 27. januar 2014 21.32 | Piše: Mo. S.

V dveh dneh so organizirali kar štiri tekme, zanimivo pa je tudi število prijavljenih kandidatk.

Vanessa Mae je že od nekdaj navdušena nad smučanjem.

Tajska violinistka in smučarka Vanessa Mae je presenetila, ko je oznanila, da bo tekmovala na prihajajočih olimpijskih igrah v Sočiju. Trenirala je tudi na našem Krvavcu, potem ko se je kvalificirala, pa so se pojavila ugibanja o tem, ali se je na OI uvrstila po pravilih. Šušlja se namreč, da je Smučarski klub (SK) Triglav, ki je tekme, s katerimi se je uvrstila na želeno tekmovanje, prirejal njej v prid.

Tajska lahko na OI pošlje enega tekmovalca in eno tekmovalko za tekme v slalomu in veleslalomu, kandidata pa morata v svoji zbirki imeli le pet nastopov na mednarodno priznanih tekmah. Vanessa Mae je tekmovala na nižjerangiranih tekmah v Sloveniji, ki pa jih je po navedbah Pop TV SK Triglav organiziral na pobudo in z denarjem tajskega olimpijskega komiteja.

Na eni tekmi nastopilo šest kandidatk

V dveh dneh so organizirali kar štiri tekme, zanimivo pa je tudi število prijavljenih kandidatk, saj je na tovrstnih tekmah nastopilo po 60 tekmovalk, na eni od tistih, kjer je nastopila Tajka, pa zgolj šest (!) oziroma okoli 15 na drugih. Za zelo mlajšimi tekmovalkami je zaostajala tudi za 10 sekund.

In kaj so o tem povedali pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS)? Da pripravljajo pismo za Fis, ki je tudi pristojen, da te stvari preveri in presodi, ali je vse potekalo tako, kot mora, za zdaj pa ni dokazov, da tekme niso bile regularne.

Da je bilo vse po pravilih, so sicer povedali tudi v SK Triglav.

Deli s prijatelji