GROZNO

Seksi smučarka Maria po padcu v Sočiju ostaja hroma

Objavljeno 26. februar 2014 20.13 | Posodobljeno 26. februar 2014 20.14 | Piše: P. J.

Deset dni po operaciji se je oglasila in svojim oboževalcem javila, da ne čuti nič od popka navzdol.

Maria Komissarova in njen Alex.

»Ne vem, kje naj začnem, vendar se nočem zapreti pred vsemi vami, ki ste mi izkazali toliko podpore. Minilo je deset dni od operacije hrbtenice in ne čutim telesa od popka navzdol. Poskušam ostati močna in vem, da bom nekega dne spet stala na nogah. Če ne bi bilo Alexa, bi verjetno znorela. On je kot moj bog, tudi v tako težkih trenutkih poskušam ostati srečna,« je svojim sledilcem in prijateljem zapisala Maria Komissarova (23), smučarka, ki se je na olimpijskih igrah v Sočiju tako hudo poškodovala, da bo od pasu navzdol ostala paralizirana.

Športnica se je poškodovala med treningom smučarskega krosa. Po nesrečnem padcu so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico, sam predsednik Rusije Vladimir Putin pa se je zavzel za njeno zdravljenje in ji priskrbel najboljše zdravnike. Kasneje so jo prepeljali v München, kjer so jo operirali strokovnjaki. Putin je obljubil, da bo država krila stroške njenega zdravljenja. Operacija na njeni hudo poškodovani hrbtenici je trajala kar šest ur in pol, kot poročajo mediji, pa bo potrebovala vsaj še eno operacijo.

Zdravniki so dejali, da gledajo na njeno zdravljenje z določenim pozitivizmom in da je njeno stanje stabilno ter zadovoljivo, medtem pa je tudi sama že povedala, da bo ostala paralizirana.

Deli s prijatelji