V PRIČAKOVANJU

Razsodišče bo danes odločilo, ali bo Flisar dobil bron

Objavljeno 23. februar 2014 08.51 | Posodobljeno 23. februar 2014 08.51 | Piše: P. J.

Po nesrečnem padcu bi lahko bila pozitivna odločitev razsodišča gotovo pravi obliž za njegove bolečine.

Filip pred odhodom na olimpijske igre gotovo ni računal na tak zaplet.

LOZANA – Športno arbitražno sodišče  v Lozani naj bi danes dopoldne odločilo o pritožbi, ki so jo zaradi sporne opreme zmagovitega francoskega trojca v smučarskem krosu vložile nekatere reprezentance, med njimi tudi slovenska. Če bodo v Lozani res odločili že danes, bo znano, ali je za zdaj še šestouvrščeni Filip Flisar dobitnik devete medalje za Slovenijo.

Goljufiva trojica?

 image 
 Filip se je takole podil po progi. Foto: Reuters 

Presenetljiva francoska trojica Jean-Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol bi lahko že danes ostala brez medalj. Mednarodna smučarska zveza naj bi že danes odločila o pritožbi zaradi neustrezne opreme, ki naj bi pomagala Francozom do boljših rezultatov.

Francozi naj bi si bili, kot smo že poročali, s posebnim razpršilom zmanjšali predpisano gubo tekmovalnih dresov in s tem zmanjšali zračni upor, zaradi česar so bili hitrejši. Ker so reprezentance pritožbo vložile šele po tekmi, jo je Fis poslal na najvišje športno razsodišče v Lozani, poroča rtvslo.si.

Medalja za najlepše brke

Če bo pritožbi ugodeno, bo Filip osvojil bronasto kolajno, če pa mu vseeno ne bo usojen ta bron, se bo moral zadovoljiti z odličjem, ki so mu ga podelili oboževalci in gledalci olimpijskih iger, saj se strinjajo, da bi moral simpatični Štajerec dobiti medaljo za najboljše brke.

Deli s prijatelji