OSMO MESTO

Razočarana Tina: Slaloma ne prebavljam

Objavljeno 21. februar 2014 20.05 | Posodobljeno 21. februar 2014 20.05 | Piše: Mo. S.

Tina Maze je olimpijske igre končala z osmim mestom, a en slabši nastop odtehtata dve zlati medalji.

Tini ne moremo ničesar očitati.

SOČI – Najboljša alpska smučarka letošnjih olimpijskih iger Tina Maze je po zadnjem nastopu in osmem mestu v slalomu priznala, da »slaloma ne prebavlja« in da ji gre »na živce«. »Ko ne gre, ne gre. Smučati tako mi ni fino. Čutila sem utrujenost in mislim, da je to normalno,« je povedala za Radio Slovenija.

Pod črto: več kot uspešna

Kljub današnjemu razočaranju se zaveda, da je najboljša smučarka teh iger in je zadovoljna s tem, kar je naredila. »Vi pa se zavedajte tega, da se v tem trenutku ne morem veseliti. Mislim, da bo čez dve uri drugače,« pa je dejala za nacionalno televizijo. Razočaranja seveda ni mogla skriti, si bo pa seveda najbolj zapomnila svoja zmagovita smuk in veleslalom, ki sta dobra znaka za tekme, ki še prihajajo.

Massi ji ne očita

Tokrat je bil vodja njene ekipa Andrea Massi optimističen. »Želela je še to kolajno, a malo je zmanjkalo. Še en dan treninga bi bil dovolj, a ji nimam ničesar očitati, niti sebi ne, saj je najboljša na teh igrah,« je zadovoljen povedal. Dejal je, da ob koncu iger ni vzroka za žalost, saj je pokazala fenomenalne nastope.

Deli s prijatelji