SOČI

Najstnika izpilila trike, Sadarjeva ob prvo tekmo

Objavljeno 06. februar 2014 14.07 | Posodobljeno 06. februar 2014 14.07 | Piše: Marko Uršič

V Sočiju bosta mlada Tim-Kevin Ravnjak in Jan Kralj za Slovenijo deskala v snežnem kanalu.

Tim-Kevin Ravnjak.

Na zimskih olimpijskih igrah bodo poskrbeli za šov. Gruča sproščenih mladcev bo namreč z deskala po snežnem kanalu, Slovenca Tim-Kevin Ravnjak in Jan Kralj bosta izvajala trike in poskušala prepričati sodnike v športu, kjer bo prvi zvezdnik, ne, kar megazvezdnik, Američan Shaun White. Sedemnajstletni Velenjčan Ravnjak ima kljub rosni mladosti že kopico žlahtnih uvrstitev na zimskih olimpijskih igrah mladih in mladinskih SP. »Za Soči sem zelo samozavesten, pripravljen, veselim se že nastopa na olimpijskih igrah. V pripravljalnem obdobju sem veliko treniral,« je odločno začel Tim-Kevin. Vremensko pa ima nekaj pomislekov. »Lani na predolimpijski tekmi v Sočiju snežni kanal ni bil v najboljšem stanju. Imeli so veliko težav s snegom in tudi z znanjem gradnje snežnega kanala. V tem primeru veliko vlogo igra denar, tega imajo dovolj, upam, da so najeli ljudi, ki so sposobni za to nalogo. Tako, da me ne skrbi, ali bodo razmere v redu ali ne. Rusom zaupam.« Je morebiti še kaj dodal na višini skokov in izpiljenosti trikov v žlebu? »Res sem rekel, da bom veliko delal na višini in na novih trikih. Pri višini sem naredil korak naprej, trike sem izpilil, naučil sem se tudi nekaj novih,« je nadaljeval mladi deskar.


Cilko so odnesli s smučišča

Olimpijske igre v Sočiju se za slovensko reprezentanco niso dobro začele. Kot prva bi morala svojo državo predstavljati deskarka Cilka Sadar, ki pa si je včeraj na treningu v disciplini slopestyle poškodovala koleno. Tako je že jasno, da Sadarjeve ne bo na startu današnjih kvalifikacij. »Pri doskoku je tekmovalki preskočilo koleno. Preiskave z magnetno resonanco so pokazale nategnjeno, morda delno pretrgano sprednjo križno vez levega kolena, manjši pok zadnjega roga notranjega meniskusa in udarnino platoja goleni pod njim. Slovenska olimpijka je že začela predpisano fizioterapijo. Nadaljnjega poteka zdravljenja ni mogoče zanesljivo napovedati. Po mnenju vodje zdravniške službe olimpijske reprezentance Slovenije Matjaža Turela Cilka Sadar zanesljivo ne bo nastopila v svoji prvi disciplini. Pod velikim vprašanjem je tudi njen drugi nastop, v snežnem kanalu. Odločitev o tem bo znana v prihodnjih dneh,« so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.
 

Bolj ključne prihodnje OI

Ravnjak pričakuje, da bodo v snežnem kanalu prevladovali Američani, Švicarji in Japonci, v slopestylu pa meni, da bodo odmevni Norvežani, tudi tekmovalci iz ZDA in Kanadčani. »Vidi se, da imajo zelo veliko denarja, zelo dobro ekipo trenerjev in ustrezne razmere v svoji državi, česar mi za ta šport na žalost nimamo.« O ambicijah v Sočiju pa je navrgel: »Če bi rekel, da ciljam na kolajno, bi se zlagal. V tem športu sem še mlad in menim, da bodo olimpijske igre v prihodnosti zame bolj ključnega pomena. Od olimpijskih iger pričakujem eno izkušnjo, toliko se ne obremenjujem z rezultatom, rad bi pokazal najboljše, kar znam. Rad bi bil zadovoljen s svojo vožnjo, in če bom sam zadovoljen, bo to najbolj pomembno,« je za svoja leta zrelo sklenil Tim-Kevin Ravnjak.

Tudi leto dni starejši Ljubljančan Jan Kralj ima svoje poglede na ZOI. »Motivacija za olimpijske igre je vse to vzdušje in to, da bom tam. Da uživam, kolikor se da, in dobro odvozim. A najbolj me drži pokonci celotno doživetje. Konkurenca bo močna, to je le elita. Tudi razmere bodo igrale pomembno vlogo, to, v kakšnem stanju bo žleb. Upam, da se bo vse lepo izšlo, da se bo tudi meni,« je strnil 4. in 6. z OI mladih v Innsbrucku.

Deli s prijatelji