VRNITEV KRALJA IN KRALJICE

Massi: Jaz sem naredil to Tino Maze, naj jo zdaj naredi še kdo drug

Objavljeno 24. februar 2014 15.00 | Posodobljeno 24. februar 2014 14.51 | Piše: T. L., D. P.

Tine Maze in Ivice Kostelića na zagrebškem letališču ni pričakala množica navijačev. Ante Kostelić spregovoril o bolečih žalitvah.

Tina in Ivica, vsak s svojimi medaljami.

ZAGREB – »Ja, definitivno, to so bile moje zadnje olimpijske igre. V športu sem dosegla vse, kar si športnik želi ali zastavi. Počutim se izpopolnjeno,« je včeraj po prihodu iz Sočija in sprejemu na zagrebškem letališču povedala naša šampionka Tina Maze.

Tina hiti naprej

Kot smo poročali, so Hrvati organizirali sprejem za slovensko smučarsko kraljico in hrvaškega kralja Ivico Kostelića. Stara prijatelja, ki sta se v Sočiju oba okitila z žlahtnimi medaljami: Tina z dvema zlatima, Ivica pa s srebrom v superkombinaciji. Tina se je pridružila Ivici na poti v domovino zato, ker se bo že v torek odpravila v Crans Montano, kjer se že konec tedna nadaljujejo tekme za svetovni pokal. 

Olimpijca sta včeraj pristala na zagrebškem letališču, kjer pa se je zbralo presenetljivo malo Tininih Črnjanov, vsega skupaj je v Zagreb pripotovalo okoli 15 zvestih navijačev. In med njimi sta bili le dve ženski.

»Jaz sem naredil to Tino Maze, naj jo zdaj naredi še kdo drug. Bodite pa realni – Tina Maze se ne rodi vsako leto. Morda se ne bo rodila nikoli več, morda pa se bo rodila malce manjša Tina Maze ali pa nov Bojan Križaj,« pa je med drugim dejal Andrea Massi, ki je ocenil, da je Team to aMaze pri delu zelo napreden. To kaže tudi dejstvo, da so le nekaj deset dni pred olimpijskimi igrami menjali trenerja.

Prepevalo se je ...

In če se je na letališču zbralo presenetljivo malo navijačev obeh šampionov, so – vsaj številčno – čast reševali navijači družine Kostelić in na letališču se je prepevalo ter nazdravljajo s šampanjcem. Ivico so pričakali člani Hrvaškega pevskega društva Podgorac, ki so oblečeni v narodne noše zapeli repertoar starih zagrebških popevk (Serbus dragi Zagreb moj in Najljepši je Zagreb grad).

»Človek, ki ima malo srca, ne more ostati ravnodušen,« je dejal Ivica s solzami v očeh. Povedal je, da je bilo olimpijsko srebro najtežje pridobljena medalja do zdaj »Dneve nisem spal, z njo se mi je s srca odvalil velik kamen. V slalomu (kombinacijskem) nisem želel tvegati zaradi uničene steze in zato, ker sem videl, da bi bila to dobra priložnost za medaljo«. Dodal je, da bo nekega dne olimpijske igre pogrešal, še posebej, ker se je na vseh boril za medaljo, pa poroča Jutranji list

... in obujalo krivice

Vendar pa tudi v svečanih in sproščenih trenutkih Kosteliča nista mogla mimo bolj grenkih dogodkov olimpijade in predvsem žalitev,  ki jih je Ante Kostelić moral prenesti zaradi postavitve proge, ki jo je  – v slovo od olimpijade – postavil za star način smučanja slaloma in za katero se je nanj vsul plaz kritik tujih ekip. Drugouvrščeni Hirscher je sicer dejal »kapo dol, gospod Kostelič«, medtem ko je Myhrer Kostelića označil za idiota. »Žal mi je zaradi komentarjev, ki so prešli mejo spodobnosti, zelo so me prizadeli. Zasebno si lahko mislimo, kar hočemo, ampak v javnosti pa moramo paziti, kaj govorimo. Ne, nihče se nam ni opravičil,« je povedal Kostelić. 

Deli s prijatelji