SOČI

Ker ni več ledu in snega, gre Pahor na pot

Objavljeno 15. februar 2014 14.45 | Posodobljeno 15. februar 2014 14.45 | Piše: D. P.

Na povabilo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije se v Sočiju mudi tudi minister za šolstvo, znanost in šport Jernej Pikalo. Na kratkem delovnem sestanku se je srečal tudi z ruskim in s španskim kolegom.

Borut Pahor.

SOČI, LJUBLJANA – Na povabilo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Janeza Kocijančiča se v Sočiju mudi tudi minister za šolstvo, znanost in šport Jernej Pikalo v spremstvu direktorja Direktorata za šport Edvarda Kolarja. Poleg ogleda tekmovanja na olimpijskih prizoriščih in spodbujanja slovenskih športnic in športnikov je imel Pikalo tudi že nekaj dvostranskih srečanj oziroma pogovorov. Med drugim se je na kratkem delovnem sestanku srečal s svojim ruskim in španskim kolegom.

Jutri bo olimpijske igre obiskal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki bo ostal na prizorišču do 19. februarja, ko se bo s čarterskim letom Adrie vrnil v domovino. Predsednik Pahor in minister Pikalo bosta 17. februarja obiskala tudi olimpijsko vas ter se s športniki in športnicami zadržala v kratkem pogovoru.

Na otvoritvi ga ni bilo

Predsednik Republike Slovenije Pahor ni odpotoval na odprtje olimpijskih iger v Sočiju. Zaradi še vedno zahtevnih razmer po ledeni ujmi je ostal doma in aktivno spremljal urejanje stanja.

 

Deli s prijatelji