TRENING

Jelenko dosegel četrti izid

Objavljeno 10. februar 2014 15.47 | Posodobljeno 10. februar 2014 15.49 | Piše: STA, S. U.

Naš nordijski kombinatorec soliden na treningu.

SOČI – Slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko je na drugem treningu spet pokazal solidno skakalno pripravljenost. Zabeležil je peti (93 m) in četrti izid (97,5), vendar je kar nekaj tekmovalcev manjkalo, od tega veliko najboljših (skakali niso Nemci, nekateri Norvežani in Francoz Jason Lamy Chappuis).

Kombinatorci so imeli kar nekaj težav, ki so bile posledica slabo pripravljenega izteka po nedeljski tekmi skakalcev. Tako se je trening začel z zamudo, izpeljali pa so le dva skoka od treh predvidenih.

»Pogoji so bili danes veliko težji kot včeraj, malo pa nas je iz tira vrgla tudi zamuda. S skokoma nisem najbolj zadovoljen, na tekmi bo moralo biti bolje, če želim do lepega rezultata. V skokih bom moral biti precej boljši, tudi od včerajšnjih dosežkov, saj v tekaški pripravljenosti zaostajamo za konkurenco,« je po treningu dejal Jelenko, ki je bil včeraj, ko so skakali vsi, v vseh serijah med najboljšimi osmimi.

Gašper Berlot je zabeležil 29. (85,5) in 14. (92,5 m) izid, Mitja Oranič pa se je uvrstil na 31. (85 m) in 24. (92 m) mesto. Najboljši so bili Japonci na čelu z dvakrat najdaljšim Tajhejem Katom (99 m/100,5 m).

Deli s prijatelji