SOČI

Iz tabora: Kranjec bo danes skakal, poškodovan še deskar

Objavljeno 13. februar 2014 08.22 | Posodobljeno 13. februar 2014 08.37 | Piše: P. J.

Po treningu bo jasno, ali bo lahko nastopil tudi na jutrišnji tekmi.

Robert po grdem padcu.

SOČI – Robert Kranjec bo danes lahko opravil uradni trening na večji skakalnici. Tako je odločila zdravniška ekipa reprezentance, so sporočili iz slovenskega tabora v Sočiju. Kranjčevo koleno naj bi bilo v takem stanju, da Robert lahko skače na treningu.

»Kvalifikacije bodo jutri, tekma pa v 16. februarja 2014. Po treningu oziroma kvalifikacijah bo jasno, ali bo lahko nastopil tudi na tekmi,« so sporočili.

Še ena žrtev poškodb

Poškodbam v slovenskem taboru ni videti konca. »Najnovejša žrtev je Matija Mihič, ki bi na igrah moral nastopiti v deskarskem krosu. Po pregledu njegovega kolena z magnetno resonanco v Sloveniji je zdravniška služba ugotovila, da je poškodba take stopnje, da zahteva razbremenitev in počitek od osem do deset tednov. Nadaljnje športne aktivnosti bi lahko dolgoročno resno ogrozile športnikovo koleno. Gre namreč za obsežno udarnino platoja goleni. Matija Mihič, ki bi moral danes dopotovati v Soči, je ostal v domovini,« so sporočili.

Prevc najdaljši na drugem treningu

Na drugem treningu, ki so ga opravili skakalci včeraj, je Peter Prevc v prvem poskusu dosegel peti izid, v drugi seriji pa je bil s 131,5 metra najboljši. V prvi seriji je bil od Prevca za meter daljši le Nemec Severin Freund. Tretjo serijo skokov so zaradi zamud pri pripravi skakalnice odpovedali, poroča MMC RTV Slovenija.

Jaka Hvala je skočil 105 in 122 metrov, Jernej Damjan 110 in 119,5 metra, Jurij Tepeš pa 120 in 106,5 metra. Žal pa tudi včeraj na treningu ni šlo brez padcev. Huje sta padla Rus Mihail Maksimočkin in Poljak Kamil Stoch. Prvak s srednje naprave je padel že pri doskoku in kar nekaj časa ležal v snegu. Na koncu se je pobral sam in z zdravnikom odšel v olimpijsko vas. Kot poročajo, naj bi si poškodoval nos. Rus pa je pri padcu dobil močnejši udarec v prsni koš, zato na igrah ne bo več mogel sodelovati.

Deli s prijatelji