PRESENEČENJE

Grozljivka v Sočiju: hoteli nedokončani, pitna voda in ogrevanje – kaj je to?

Objavljeno 05. februar 2014 16.25 | Posodobljeno 05. februar 2014 16.25 | Piše: T. L.

Novinarji, ki so prišli v Soči, so šokirani nad razmerami twitter preplavili s pričevanji o nepripravljenosti organizatorjev olimpijskih iger.

SOČI – Že čez dva dni se začnejo težko pričakovane zimske olimpijske igre, slovenski olimpijci so že v Sočiju, prav tako pa v teh dneh prihajajo predstavniki svetovnih medijev, ki bodo o dogodku v naslednjih tednih poročali.

Še prva sramota ni potihnila ...

In če so predstavniki medijev že tedne pred začetkov olimpijskih iger poskrbeli za javno ponižanje in posmeh na račun organizatorjev (stranišča eno ob drugem, brez vmesne pregradne stene image), pred samim začetkom težko pričakovanega dogodka ni nič drugače. Že pred časom so se pojavljala ugibanja, ali bo prirediteljem uspelo pripraviti vse potrebno do začetka igre. In odgovor se očitno glasi – ne. Vsaj kar se tiče namestitvenih kapacitet za medije.

... se po twitterju že širi nova

O tem govorijo pričevanja predstavnikov medijev na družabnem omrežju – o grozljivkah, na katere so naleteli ob prihodu v Soči, ko so se hoteli namestiti po rezerviranih sobah. Kot poroča ameriški Washington Post, je za predstavnike medijev povsem pripravljenih le šest hotelov od devetih, nekatere namreč še vedno urejajo. Na twitterju se pojavljajo skoraj neverjetna pričevanja, od smešnih do povsem nerazumljivih, ki obsegajo vse od nedokončanih sob do sob brez vode in sob z vodo, ki pa ni pitna …

Delovi poročevalci iz Sočija so jo »dobro odnesli«. Kot pišejo danes v Delu, pri namestitvi niso imeli podobnih težav kot kolegi iz tujine. Več o OI v Sočiju.

Eden od novinarjev agencije AP je konec tedna že poročal, da so se po sobah v njegovem hotelu naokoli sprehajali delavci in potepuški psi. Ekipa televizijske mreže CNN je pred petimi meseci rezervirala 11 sob, ko so prišli v Soči, so po enem dnevu dobili le – eno. 

In še ena straniščna zgodba: napis, da se v straniščno školjko ne sme metati toaletnega papirja. Hm, to zna biti zanimivo ...

 

Shaun Walker, moskovski dopisnik za britanski Guardian, je na svojo sobo najprej moral počakati, nato pa vendarle dočakal enoposteljno sobo brez ogrevanja in internetne povezave. Po dnevu in pol bivanja v hotelu se jim je že pokvarilo dvigalo. Rosa Hwang, ki poroča za kanadsko CTV News, je v hotelu ostala brez vode. Stacy St. Clair pa je objavila fotografijo kozarca z rumenkasto tekočino, ker naj bi bila voda, ko so jo končno dobili v hotelu, nepitna. Prav tako si z njo, kot naj bi izvedela novinarka v recepciji, ne sme umivati obraza zaradi nevarnih snovi, ki so v njej... In ne, to še zdaleč niso vse objave, ki se v teh dneh pojavljajo na twitterju. Ob čemer nekateri ugotavljajo, da so pričakovanja za nadaljnji potek olimpijskih iger organizatorji ob zmešnjavi s sobami postavili na zelo nizko raven. In se s tem zagotovo otresli pritiska, ali bo v Sočiju 2014 vse potekalo popolno in brez zapletov ... 

Deli s prijatelji