SOČI

FOTO: Robert Kranjec padel in odšepal s prizorišča

Objavljeno 08. februar 2014 20.18 | Posodobljeno 08. februar 2014 22.36 | Piše: STA, Mo. S.

Na nedeljsko tekmo so uvrščeni štirje slovenski skakalci, toda Roberta Kranjca se drži huda smola.

Peter Prevc.

SOČI – Na nedeljski olimpijski tekmi smučarjev skakalcev na srednji napravi bodo nastopili štirje slovenski skakalci. V današnjih kvalifikacijah sta bila uspešna Jurij Tepeš in Jernej Damjan, nastop pa sta imela že neposredno zagotovljen tudi Robert Kranjec in Peter Prevc. Damjan (93,5 m, 115,6) je bil v kvalifikacijah 14., Tepeš pa je skočil 89,5 metra in s 106,9 točke zasedel 31. mesto.

Kranjec poškodovan

Kranjec je danes skočil 100,5 metra, vendar je pri doskoku padel, potem ko ga je raztegnilo, pa je odšepal iz izteka skakalnice. V Sočiju je padel že pred dvema dnevoma na treningu, vendar jo je takrat odnesel brez hujših posledic.

Po zadnjih podatkih iz slovenske olimpijske ekipe je preiskava z magnetno resonanco pokazala, da je notranja stranska vez levega kolena Roberta Kranjca nategnjena, morda celo natrgana, kar pa bi pomenilo zanj že konec olimpijskih iger. Vsekakor je njegov jutrišnji nastop žal pod velikanskim vprašajem ...

Vrnitev Schlierenzauerja

Prevc je pristal pri 101,5 metra, najdlje pa sta skočila Nemec Severin Freund in Avstrijec Gregor Schlierenzauer – po 104 metre.

Kvalifikacije je motil spremenljiv veter, ki je povzročil več manjših prekinitev, a so prireditelji serijo le izpeljali do konca brez večjih zapletov.

Deli s prijatelji