MEDALJA

FOTO: Peter Prevc Slovak?

Objavljeno 10. februar 2014 11.25 | Posodobljeno 10. februar 2014 11.25 | Piše: STA, D. P.

Pri omenjeni televiziji pa podobne napake niso naredili pri zmagovalcu, Poljaku Kamilu Stochu, in bronastem Norvežanu Andersu Bardalu.

Prevc po novem Slovak?

SOČI, LJUBLJANA – Kljub številnim uspehom slovenskih športnikov je slovenska zastava za nekatere še vedno enaka slovaški. Kot so v nedeljo zvečer opozorili uporabniki twitterja, si je tokrat napako privoščila športna televizija Eurosport, natančneje njena britanska izpostava. In to pri slovenskem skakalnem junaku Petru Prevcu.

Slovaška?

Ob dobitnika srebrne kolajne na srednji skakalnici na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju so namesto slovenske pri British Eurosportu prilepili slovaško zastavo in si prislužili kar nekaj gneva uporabnikov twitterja.

Ko se išče zastava

Na profil omenjene televizije so pošiljali predvsem sporočilca z vsebino »SRAMOTA«, medtem ko jih je malce prijazneje opozorila ena od uporabnic. Da bi opozorilo razumeli, jih je nagovorila v angleškem jeziku, v slovenskem pa bi njene besede povzeli nekako takole: »Prosim, ko naslednjič iščete slovensko zastavo, se malce bolj se potrudite ... #nežespet.«

Pri omenjeni televiziji pa podobne napake niso naredili pri zmagovalcu, Poljaku Kamilu Stochu, in bronastem Norvežanu Andersu Bardalu.

Deli s prijatelji