EKIPA

FOTO: 66 jih potuje v Soči, manjkali hokejisti, skakalci in Tina

Objavljeno 22. januar 2014 21.18 | Posodobljeno 22. januar 2014 21.20 | Piše: STA, A. K.

V Sočiju bo nastopilo 66 slovenskih športnikov.

Slovenski olimpijci prihajajo iz osmih športnih panog.

LJUBLJANA – Na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, ki bodo od 7. do 23. februarja, bo nastopilo 66 slovenskih športnikov, ki so se v slovenski prestolnici predstavili javnosti. Možno je sicer, da bo v primeru odpovedi v drugih reprezentancah slovenska ekipa za kakšnega posameznika večja, vse pa bo jasno do nedelje, ko je zadnji rok za prijave.

Na predstavitvi so manjkali nekateri najboljši tekmovalci. Tina Maze, dvakrat srebrna na OI pred štirimi leti, je v Cortini d'Ampezzo, kjer bo od četrtka naprej nastopila na štirih zaporednih tekmah, skakalci so prispeli na Japonsko, kjer bodo konec tedna tekme svetovnega pokala, hokejisti na čelu z Anžetom Kopitarjem pa imajo prav tako tekmovalne obveznosti. Biatlonec Jakov Fak je bil po nedavnih zdravstvenih težavah tudi odsoten. Je pa bil prisoten celotni slovenski politični vrh, predsednik države Borut Pahor, predsednica vlade Alenka Bratušek in predsednik državnega zbora Janko Veber.

Slovensko reprezentanco je določil izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije na seji 21. januarja, ko je vodja reprezentance Petra Majdič sporočila tudi, da bo na odprtju slovensko zastavo nosil Tomaž Razingar, kapetan hokejske reprezentance.

Slovenski olimpijci prihajajo iz osmih športnih panog. Najštevilnejša bo hokejska reprezentanca, v kateri je 25 športnikov, sledijo smučarski skoki in deskanje na snegu (po 9), alpsko smučanje (8), biatlon (6), tek na smučeh (5), nordijska kombinacija (3) in prosti slog (1).

Slovenska reprezentanca za OI v Sočiju (66):

alpsko smučanje (8):
– moški: Rok Perko, Mitja Valenčič, Klemen Kosi, Žan Kranjec;
– ženske: Tina Maze, Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Katarina Lavtar;

hokej na ledu (25): Robert Kristan, Luka Gračnar, Andrej Hočevar, Aleš Kranjc, Miha Robar, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačević, Andrej Tavželj, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Anže Kopitar, Jan Muršak, Marcel Rodman, David Rodman, Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolić, Tomaž Razingar, Jan Urbas, Boštjan Goličič, Aleš Mušič, Žiga Pance, Miha Verlič, Anže Kuralt;

smučarski skoki (9):
– moški: Peter Prevc, Robert Kranjec, Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Jernej Damjan;
– ženske: Katja Požun, Špela Rogelj, Eva Logar, Maja Vtič;

biatlon (6):
– moški: Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl, Simon Kočevar,
– ženske: Teja Gregorin;

tek na smučeh (5): Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Barbara Jezeršek;
nordijska kombinacija (3): Marjan Jelenko, Gašper Berlot, Mitja Oranič;

prosti slog (1): Filip Flisar;

deskanje na snegu (9):
– moški: Žan Košir, Rok Marguč, Rok Flander, Izidor Šušteršič (paralelne discipline), Matija Mihić (deskarski kros) Tim-Kevin Ravnjak, Jan Kralj (snežni kanal);
– ženske: Cilka Sadar (paralelne discipline), Gloria Kotnik (paralelne discipline).
 

Deli s prijatelji