RAZKRITO

Eden glavnih švedskih hokejistov pozitiven na doping testu

Objavljeno 24. februar 2014 21.00 | Posodobljeno 24. februar 2014 21.00 | Piše: A. L.

Švedi so dobitniki srebrne medalje, a Backstromu ni bila izročena.

Nicklas Backstrom.

SOČI – Švedski center Nicklas Backstrom je bil pozitiven na doping testu. Krivec je substanca, ki je bila sestavni del protialergijskega zdravila. »Bil sem pripravljen odigrati tekmo moje kariere. Žalostno je,« je po nedeljski tekmi, v kateri so Švedi proti Kanadčanom izgubili s 3 proti 0, povedal Backstrom.

Menedžer moštva Tommy Bousted je pokomentiral, da so vsi zelo razburjeni, predvsem pa, da jim je uspelo uničiti enega najlepših dni v zgodovini švedskega hokeja.

Zavedal se je, da jemlje prepovedano

Nicklas je vedel, da jemlje zdravilo s substanco, ki je na listi prepovedanih. A pravi, da tega niti ni skrival, moštveni zdravnik pa naj bi mu zagotavljal, če bo jemal le eno tableto na dan, ne bo dobil kazni.

Medaljo so zadržali 

Mednarodni olimpijski komite (IOC) zadeve ne želi komentirati. Predstavnik za stike z javnostjo Tommy Boustedt je povedal, da ne bo komentiral kakršnih koli procesov, dokler ne bo vse zaključeno.

Backstromu pa tudi niso podelili srebrne medalje. Ali jo bo dobil, bo še odločeno.

Gre za šestega olimpionika, ki je padel na testu. Več o drugih dopingirancih v članku V Sočiju ujeli še petega dopinškega goljufaimage.

Deli s prijatelji