BIATLON

Domračevi še tretje zlato, Gregorinova peta

Objavljeno 17. februar 2014 17.36 | Posodobljeno 17. februar 2014 18.02 | Piše: Mo. S.

Bronasta Teja Gregorin je zadela vseh 20 strelov, a kljub temu ni bila dovolj hitra.

SOČI – Biatlonke so se danes pomerile še na tekmi s skupinskim startom. Preizkušnjo je zanesljivo dobila Belorusinja Darja Domračeva, ki je tako kljub enemu zgrešenemu strelu osvojila še tretjo zlato medaljo na teh olimpijskih igrah. Srebrno medaljo je dobila Čehinja Gabriela Soukalova, mlada Norvežanka Tiril Eckhoff pa je končala na tretjem mestu in dosegla najboljši izid v karieri. V ciljnem sprintu je ugnala Nemko Evi Sachenbacher Stehle.

Odlično se je odrezala tudi naša Teja Gregorin, ki je zadela vseh 20 tarč, a kljub temu ni bila dovolj hitra za medaljo. Čeprav je bila edina Slovenka na tej preizkušnji v zadnjem krogu še v igri za bron, je v odločilnem vzponu popustila in končala na petem mestu.

Vesela se vrača domov

Za Televizijo Slovenija je po koncu tekme povedala, da je petega mesta vseeno zelo vesela, saj je tudi to odličen rezultat. »Danes tekaško nisem bila sposobna, da bi ujela tekmovalki pred seboj, ampak sem vseeno zadovoljna,« je pojasnila in dodala, da je bila tekma pravo trpljenje. »Ampak to je biatlon, na vsaki tekmi se trpi, sem pa poskušala čim bolj uživati. Uživala sem na strelišču in končno, po dolgem času, spet izkusila, kako je, če zadeneš vseh 20 tarč,« je bila zadovoljna. Na strelišču se je namreč počutila zelo dobro in verjela, da ji bo uspelo.

Zahvalila se je svoji ekipi za pripravo hitrih smuči in dodala, da bi, če bi jo konec decembra kdo vprašal, kaj je z njo letos narobe, odvrnila, da ne ve, ali bi sploh še nadaljevala. Toda v Sočiju se je vse izšlo odlično. »Nekako pa se je izšlo vse po mojih željah, zdaj prihajam domov, komaj čakam družbo najbližjih,« je še povedala.

Osvojiti želi še Pokljuko

Kljub temu ena njena želja ostaja neizpolnjena: Pokljuka. Tam želi doseči še en dober rezultat, a bo za to potrebovala nekaj počitka, ki pa ga bo, kakor se boji, zaradi vseh obveznosti, ki jo čakajo doma, bolj malo.

Nemogoče je postalo mogoče

Najpomembnejše pa je, da so se olimpijske igre, ki so obenem tudi njene zadnje, zanjo končale sanjsko.

»Pa kaj si nor? To je skoraj nemogoče,« bi pred začetkom iger odgovorila tistemu, ki bi ji napovedal, kaj jo čaka v Sočiju.

Izidi v biatlonu (Ž)

Ženske, zasledovanje (12,5 km):
ZLATO: Darja Domračeva (Blr)
SREBRO: Gabriela Soukalova (Češ)
BRON: Tiril Eckhoff (Nor)

Deli s prijatelji