PO SLALOMU

Besni Švedi: Kostelić je j***** idiot

Objavljeno 23. februar 2014 13.08 | Posodobljeno 23. februar 2014 13.08 | Piše: P. J.

Na zahtevni progi se mnogi smučarji niso znašli, krivili pa so Hrvata Kostelića.

Ante Kostelić se je zameril nekaterim smučarjem.

SOČI – »Postavitev je bila ekstremna. Kostelić je j***** idiot. Skrajni čas je, da gre v pokoj. Upam, da ga ne bo na naslednjih olimpijskih igrah,« je po včerajšnjem slalomu dejal Andre Myhrer, ki mu je Hrvatova postavitev tako kot mnogim drugim povzročila veliko težav, poroča rtvslo.si.

Besni Švedi

Myhrer je bil po prvi vožnji na drugem mestu, po drugi vožnji pa je odstopil. Po odstopu je na robu živčnega zloma Kostelića označil za idiota. Kritični so bili tudi drugi v švedskem taboru, Jens Byggmark je dejal, da je jezen in da je to, kar je Kostelić naredil, 'bolno'.

Jezni so bili tudi Francozi. tehnični direktor Fabien Sagues je dejal, da je progo sestavil senilen in nesposoben človek. »Uničil je tekmo. To ni bilo za nikamor.«

S tem, da je bila proga težka, se je strinjal tudi Slovenec Mitja Valenčič, ki je končal na 11. mestu in dejal, da je vesel, da je drugo vožnjo sploh preživel, glede na to, kako jim jo je zagodel 'gospod Kostelić'.

Proga je ločila zrna od plev

V bran svojemu očetu pa je stopil seveda Ivica, ki je tekmo končal na devetem mestu. Povedal je, da se je Kosteliću zahvalil tudi Marcel Hirscher, ki je dejal, da je ta proga naredila selekcijo in ločila zrna od plev.

»V prvi vožnji je bila proga dolga le 46 sekund. To je sramota. Zato imamo prazne tribune! To so olimpijske igre, ne šolska tekma.«

Dodal je še, da so slalomske tekme danes podobnejše gimnastični vadbi in da gledalci ugašajo televizijo, ker ne vidijo več zahtevnih postavitev.

Deli s prijatelji