MENJAVE IN TURBULENCE

Za slabe rezultate Olimpije so krivi vsi

Kapetan Branko Ilić s soigralci deli krivdo za slabe izide na začetku sezone. Od novega začasnega trenerja Aleksandra Linte ne pričakuje čudeža.
Fotografija: Rok Kronaveter (na fotografiji tretji z desne) je tudi odpotoval na Severno Irsko. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Rok Kronaveter (na fotografiji tretji z desne) je tudi odpotoval na Severno Irsko. FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA –  Nogometaši Olimpije so upali na miren teden, rutinsko gostovanje na Severnem Irskem (ob visoki domači zmagi s 5:1 nad Crusaders) in dobro pripravo za Celjane, ki bodo v nedeljo gostovali v Stožicah. Pa se je malce sfižilo. Za nemir v vrstah zmajev je poskrbela odmevna trenerska menjava. Tudi spor z Rokom Kronavetrom je odnesel trenerja Ilijo Stolico.

Branko Ilić FOTO: Roman Šipić
Branko Ilić FOTO: Roman Šipić

Do imenovanja novega trenerja bo na klopi še en srbski strokovnjak in dosedanji pomočnik Stolice – Aleksandar Linta. »Naj se sliši še tako smešno; na prvi tekmi smo zmagali s 5:1, a z glavami moramo biti pri stvari. Čeprav nekateri menijo, da igramo proti amaterjem,« je kapetan zmajev Branko Ilić za uvod v pogovor namenil nekaj misli današnji povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Bolj kot to nas je mikal odmev na trenersko menjavo. »To je šok za vse nas. Novico sem izvedel popoldne, bil sem v avtomobilu. Še dobro, da je vozila žena,« je malce hudomušno pripomnil Ilić, ki se zaveda, da so zmaji slabše začeli sezono. Rezultatsko, poudari Branko. »V klubu, ki mora vedno zmagovati v Sloveniji, so pričakovanja včasih previsoka. Vsi danes igrajo nogomet, vsi se trudijo, da bi zmagovali,« je preudarno razlagal Ilić, ki pravi, da kljub vsemu ni pričakoval trenerske menjave že po petih tekmah, kolikor jih je vodil zdaj že bivši trener Stolica na stolu pri Olimpiji.

Navadil se je turbulenc

»K uspehom in neuspehom smo pripomogli vsi, igralci in trenerji. Zato ne bi rekel, da je trener glavni in edini krivec za zadnje slabše rezultate. Vsi smo krivi, zdaj pa moramo delati, da to popravimo,« 35-letni kapetan ni želel s prstom kazati na trenerja Stolico za slab izplen. »O njem ne boste slišali slabe besede. Pričakujem pa, da se bo od nas tudi poslovil,« je še dodal Ilić, ki se zaveda, da niti ni časa, da bi novi (začasni) trener Linta naredil čudež.


Menjav in turbulenc se je Ilić v dresu Olimpije (tu je od lani) navadil, a tudi njega še kdaj kaj preseneti. »V tem trenutku ni lahko. A imam izkušnje, kot igralec in kot kapetan. Trudim se, da to dobro prenašam,« je še dodal Ilić in zatrdil, da sploh ne razmišlja o tekmecu v 3. krogu kvalifikacij, saj ne bi bilo korektno do današnjih tekmecev. Tudi Ilke je pozdravil skorajšnjo vrnitev Roka Kronavetra, ki naj bi že danes kandidiral za mesto na zelenici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije