NEPRIMERNO OBNAŠANJE

Škandal: zaradi Slovencev je jokal kot majhen otrok

Zmerjali so njihovega vratarja.
Fotografija: Turki so v Ljubljani slavili, njihov vratar pa se ni veselil. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Turki so v Ljubljani slavili, njihov vratar pa se ni veselil. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Po izpadu porazu nogometašev Olimpije proti turškemu Malatyasporu iz kvalifikacij za evropsko ligo je turški trener Sergen Yalcin spregovoril o tem, da so ljubljanski navijači napadli njihovega vratarja Fabiena Farnolleja (34). »Zmerjali so ga z oponašanjem opičjih vzklikov. Zaradi tega se je zjokal v slačilnici kot majhen otrok,« je trener povedal po tekmi v Stožicah, ki so jo zaznamovale tudi čudne sodnikove odločitve.

»Vsak nogometaš je na vsaki tekmi pripravljen na vse. Vendar pa tega, kar se je dogajalo, ni moč opravičiti. Ni prav, da bi sedaj dal takšno oznako vsej Sloveniji, vendar bi moralo biti ljudi, ki so mi to naredili, sram. Prišli smo igrat nogomet, zabavat navijače, zaradi katerih se tudi igra. Grozno je, da se danes, sredi leta 2019, še vedno delajo razlike glede na barvo kože. To je nedopustno,« je dejal prizadeti vratar.

Francoz Farnolle, po rodu iz Benina, pa ni edini nogometaš turškega kluba, do katerega so se nekateri navijači Olimpije neprimerno vedli. Turški mediji poročajo, da so nekateri gledalci v Stožicah metali različne predmete proti turškim igralcem in nekatere celo zadeli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije