ZANIKA

Potem ko so mu obesili afero: to je odziv slovenskega trenerja

»To je navadno sra***,« se obtožb ukrajinskega medija otepa nekdanji trener slovenskih biatloncev, Uroš Velepec.
Fotografija: Uroš Velepec. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Uroš Velepec. FOTO: Matej Družnik, Delo

V medijih je odjeknila šokantna vest, da naj bi imel glavni trener ženske biatlonske reprezentance Ukrajine, nekoč pa trener slovenskih biatloncev, Uroš Velepec (50), afero s svojo 23-let mlajšo varovanko Julijo Džimo. Ukrajinski portal obozrevatel.com jima je očital, da je med zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu evropska prvakinja v sprintu 2017 in dobitnica olimpijskega zlata z olimpijskih iger v Sočiju 2014 treninge več časa opravljala kar v svoji sobi s slovenskim trenerjem kot na snegu. Temu ustrezen naj bi bil na koncu rezultat: razočarala je z 20. mestom na posamični tekmi, v mešani štafeti je osvojila sedmo mesto.

Ni je dal v štafeto

»Lepo, da se je nekdo odločil preveriti mojo plat zgodbe. To je navadno sra***. Na tem ni nič, nič ni bilo. Gre za ukrajinski portal, z ne preveč resno tematiko, ki je slišal te izmišljene zgodbe, najbrž od kakšne užaljene tekmovalke, ki je nisem dal v štafeto. Kaj naj rečem? Obtožbe so naravnost gnusne,« nam je svojo plat zgodbe pojasnil Velepec, nekdaj tudi trener našega srebrnega dobitnika z olimpijskih iger, biatlonca Jakova Faka.
 
Seveda nismo mogli mimo dejstva, da je Julija na preteklih olimpijskih igrah osvojila zlato, tokrat pa se na posamični tekmi ni uvrstila niti med deseterico. Velepec ob vsem tem dodaja, da je bila pred olimpijado bolna, zato je začela trenirati šele 14 dni prej.

»Moja starša sta zelo prizadeta, da o tastu in tašči ne govorim. Vse skupaj je čista izmišljotina,« je zaključil trener.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije