DP V HOKEJU

Pesem železarjem, zmaga zmajem

Olimpijini hokejisti po zmagi s 4:2 v finalu DP proti Jesenicam vodijo z 2:0. Pred 3000 gledalci praznično ozračje tudi z zvokom kitare Aleksandra Mežka.
Fotografija: Nedeljska predstava je bila precej bolj napeta kot uvodna petkova. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Nedeljska predstava je bila precej bolj napeta kot uvodna petkova. FOTO: Dejan Javornik

Poglavje o slovenskih hokejskih derbijih je posebno. Resda da danes tribune ne pokajo po šivih kot nekoč, vseeno pa zanimanje občinstva ostaja. Tako na prvi tekmi v Tivoliju kot na drugi v Podmežakli se je zbralo po 3000 navzočih. Olimpija vodi v seriji na štiri zmage proti Jesenicam z 2:0, drevi, ob 19.15, je na vrsti predstava št. 3.

V Podmežakli je bilo v nedeljo ozračje zares praznično. Aleksander Mežek je s kitaro v roki ogrel občinstvo, njegova Siva pot je že dolgo priljubljen napev privržencev jeseniškega moštva, nato pa je prvi plošček vrgel omenjeni osemkratni državni prvak ter dolgoletni reprezentant Edo Hafner. In kot bi se za gostitelje nadaljevalo v najlepših sanjah, so ti že po 13 sekundah zabili vodilni gol.

»Seveda pa je takrat pomembno nadaljevati po začrtani poti in ne zganjati preplaha« se je uvoda v tekmo spomnil Olimpijin trener Antti Karhula, ki je prepričan, da se bo drevi njegovo moštvo predstavilo v lepši luči. Nad videnim v nedeljo ni bil posebej navdušen, zadovoljstvu je botrovalo le spoznanje, kako so zmaji suvereno odbijali napade tekmecev v zadnji tretjini.

Na Jesenicah so si seveda močno želeli razveseliti privržence z zmago, morda bi jo res dosegli, ko bi pri izidu 2:2 namesto v prečko fant domače hokejske šole Grega Pazlar plošček poslal nekaj centimetrov nižje. Kakorkoli, pristop železarjev in posledična tudi kakovost prikazanega sta bila na krepko višji ravni kot dva dni prej v Ljubljani.

»Res pa je, da z dvema goloma težko zmagaš na takšni tekmi. Obenem verjamem, da bo končnica še zanimiva in pot do lovorike dolga,« je poudaril jeseniški trener Gaber Glavič. Včeraj je bil njegov 46. rojstni dan, najbrž si ni težko predstavljati, da bi ga kot najlepše darilo razveselila današnja zmaga. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije