Nole bo nared za Miloševe izstrelke

Na OP Avstralije le še korak od polfinala Đoković - Federer. Švicar z zmago nad Fucsovicsem do rekordnega 15. četrtfinala v Melbournu.
Fotografija:
Odpri galerijo

Ko so razkrili žreb uvodnega teniškega turnirja za veliki slam, je bil prvi vtis, da bo imel prvi favorit Novak Đoković že od začetka težko delo v lovu na rekordno osmo lovoriko. Da se bo meril s tekmeci, ki so v dobri formi. Resda je v 1. krogu izgubil niz proti Jan-Lennardu Struffu, a odtlej se je sprehodil do četrtfinala, v katerem ga jutri čaka Miloš Raonić. Za nameček se v njegovi polovici žreba veliko bolj muči Roger Federer, s katerim bi se lahko merila na naslednji stopnji.

OP Avstralije je najuspešnejši turnir za Đokovića, in tudi letos je njegova vloga favorita iz dneva v dan izrazitejša. S 14. nosilcem Diegom Schwartzmanom ni imel težkega dela (6:3, 6:4, 6:4), v drugi teden turnirja Srb prihaja spočit in v odličnem ritmu. »Občutek je odličen, igra je bila dobra. Diego je bil namreč zelo dober test, saj v prvih treh dvobojih ni izgubil niza. Lahko je zelo nevaren z osnovne črte, a stvari sem imel pod nadzorom vse tri nize. Morda bi lahko končal še nekoliko prej,« je ocenil Đoković, za katerega je tokratni nastop 16. na OP Avstralije, doslej ima sedem lovorik.

Nikdar ni izgubil v finalu ali polfinalu, če že v sklepnih fazah, je poraze doživljal najpozneje v četrtfinalu. Trikrat se je to zgodilo, leta 2009 proti Andyju Roddicku, 2010. proti Jo-Wilfriedu Tsongaju in 2014. proti Stanu Wawrinki. Tokrat ga bo izzval Raonić, četudi se je ob začetku turnirja napovedoval veliki obračun z lanskim polfinalistom Stefanosom Tsitsipasom. A Grka je Kanadčan črnogorskega rodu izločil že v 3. krogu, v osmini finala pa zmago potrdil proti Marinu Čiliću. Za Raonića je vsak tak uspeh v zadnjih letih pravi balzam na vse rane, ki so mu jih zadale ponavljajoče se poškodbe.

»Lepo je videti Miloša spet zdravega. To bo povsem drugačen dvoboj, saj gre za enega najvišjih igralcev na turneji, prav tako za enega najboljših serverjev. Nared sem za njegove izstrelke,« pravi Đoković, ki se osredotoča le na naslednji dvoboj, teniški navdušenci pa vendarle pogledujejo še korak dlje.
 

Prvič tenis s Tennysom


V polfinalu bi se namreč Srb lahko meril s Federerjem, ki je v petek preživel pravi maraton z Johnom Millmanom, nato pa včeraj spet hitro zašel v nevarne vode. Proti Martonu Fucsovicsu je izgubil uvodni niz, v nadaljevanju (4:6, 6:1, 6:2, 6:2) pa si je vendarle precej bolj mirno zagotovil napredovanje v četrtfinale. Ta je že rekordni 15. na OP Avstralije, več jih je na velikih slamih dosegel na Wimbledonu (17), ob njem pa le še Jimmy Connors (17, OP ZDA). Jutri se bo pomeril s Tennysom Sandgrenom. »Veliko tenisa sem odigral v življenju, še nikdar pa proti Tennysu,« je v smehu dejal Federer. Danes bo pri moških na sporedu težko pričakovani visokonapetostni obračun med Rafaelom Nadalom in Nickom Kyrgiosom.

Med ženskami je v osmini finala še en težaven preizkus prestala Ashleigh Barty, ki je ugnala Alison Riske (6:3, 1:6, 4:6), Sofia Kenin je končala sanjski niz 15-letne Coco Gauff – 6:7 (5), 6:3, 6:0 –, zelo zanimivo pa bo videti razplet spodnjega dela turnirske razpredelnice, v kateri so v 3. krogu družno izpadle druga nosilka Karolina Pliškova, peta Jelina Svitolina in šesta Belinda Benčič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije