SKOKI

Ne pomni, da bi ga že kaj tako razjezilo

Timi Zajc podoživel svojo bitko s časom iz Bischofshofna. V nadaljevanju sezone upa tudi na kakšen svoj presežek.
Fotografija: Veliko smolo iz Bischofshofna je že prebolel. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Veliko smolo iz Bischofshofna je že prebolel. FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA – Potem ko se mu je nedeljski nastop v Bischofshofnu, s katerim je pokvaril svojo skupno uvrstitev v seštevku 67. novoletne turneje, povsem ponesrečil, se je Timi Zajc zavil v molk. Javno je 18-letni smučarski skakalec iz Hramš pri Dobrni znova spregovoril na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri je razkril, kaj vse mu je rojilo po glavi, ko se mu je tik pred skokom pokvarila zadrga.

»V kvalifikacijah mi je uspel dober poskus, zato sem se pred skokom v prvi seriji počutil zelo dobro in sproščeno. Seveda le do trenutka, ko na levem rokavu nisem mogel zapreti zadrge, ker se je vanjo zataknil delček blaga. Očitno sem jo potegnil preveč s silo in je vse skupaj zablokiralo. Nisem je mogel potegniti ne gor ne dol. Zaradi tega je nekaj tekmovalcev z višjimi startnimi številkami nastopilo pred menoj, meni pa je kontrolor rekel, da bom lahko skočil, ko bom odpravil težavo,« je Zajc podoživel bitko s časom na vrhu zaletišča skakalnice Paula Ausserleitnerja. Ker se je bolj kot s skokom ukvarjal z zadrgo, se je njegova živčnost stopnjevala.

»Ker ni šlo drugače, sem zadrgo prelepil s samolepilnim trakom in kontrolor je preveril, ali drži. Ko sem se spustil s startne klopi, so se mi noge tresle in sploh nisem vedel, kaj moram narediti. Zaradi teh težav se mi je vse skupaj podrlo. To je bila res smola,« je zmajeval z glavo veliki up iz SSK Ljubno BTC, ki je po devetem, osmem in 10. mestu na dober dosežek meril tudi v Bischofshofnu, s katerim bi potrdil visoko skupno uvrstitev. Ker je ni dosegel, je bilo njegovo razočaranje toliko večje. Na koncu se je moral sprijazniti s skupnim 20. mestom.

Timi Zajc. FOTO: Miha Šimnovec
Timi Zajc. FOTO: Miha Šimnovec
Dres je hotel že vreči stran

Strinjal se je, da bi ga – če bi bil v igri za visoko uvrstitev – najverjetneje doletela diskvalifikacija, saj takšni popravki (s samolepilnim trakom) niso v skladu s pravili. Zadrga se mu je sicer nekajkrat že zataknila pri zapenjanju bunde, prvič pa se mu je to zgodilo s kombinezonom.

»Najbolj sem bil jezen nase oziroma na tisti dres, ki sem ga hotel že vreči stran. Upam, da se mi kaj takega ne bo več zgodilo. Zares ne pomnim, da bi me že kdaj kaj tako razjezilo,« si je zaželel slovenski prvak. Medtem so popravili zadrgo, tako da bo lahko še naprej skakal s tem kombinezonom. »Kljub vsemu temu dresu najbolj zaupam, saj me je že ponesel do več lepih rezultatov. Če pa se mi bo to še kdaj ponovilo, ga bom razrezal na tisoč kosov,« je napovedal Zajc in priznal, da je potreboval čas, da je lahko pozabil na vse skupaj.

Nasmeh se mu je na obraz spet vrnil v kombiju. »Na srečo drugi fantje niso bili slabe volje, veliko smo se presmejali, tako da je vožnja domov hitro minila,« je zaupal najvišje uvrščeni slovenski skakalec v svetovnem pokalu, v katerem zaseda 12. mesto. Zadovoljen je, ker je do Bischofshofna skakal stanovitno. »V takšnem slogu si želim tudi nadaljevati, moji cilji pa ostajajo enaki. Čim večkrat bi rad skočil med deseterico, upam tudi na kakšen svoj presežek,« je še poudaril Zajc, ki v Predazzu, kjer bodo konec tedna ob njem pod slovensko zastavo skakali še Tilen Bartol, Jernej Damjan, Anže Lanišek, Peter Prevc in Anže Semenič, še nikoli ni skakal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije