VELIKI MET

Minute pri Pešiću si bo moral prislužiti

Slovenski reprezentant Jaka Blažič bo vsaj eno leto član katalonske Barcelone.
Fotografija: Jaka Blažič bo v Barceloni vnovič igral z Adamom Hango, s katerim sta bila soigralca v Baskoniji v sezoni 2016/2017. Foto: FC Barcelona
Odpri galerijo
Jaka Blažič bo v Barceloni vnovič igral z Adamom Hango, s katerim sta bila soigralca v Baskoniji v sezoni 2016/2017. Foto: FC Barcelona

LJUBLJANA – Slovenski košarkarji dobivajo nove klube, v novo sredino pa se je v četrtek zvečer uradno preselil tudi 28-letni Jaka Blažič. Vsaj eno sezono bo nosil dres Barcelone, dvakratnega prvaka evrolige. »Vesel sem, srečen in ponosen. Le sanjal sem lahko o čem takem. Da sem prišel v Barcelono, pa gre veliko zaslug tudi mojemu agentu Seadu Galijaševiču in agenciji Wasserman, ki bdi nad mojo kariero,« Jaka ni skrival navdušenja.

V tako priznanem klubu še ni igral, postal pa je peti slovenski košarkar, ki bo oblekel dres katalonskega ponosa. Pred njim je to uspelo že Gregorju Fučki, Erazmu Lorbku, Boštjanu Nachbarju in Jaki Lakoviču. »V zadnjih dveh tednih se je vse zgodilo,« pristavi Jaka, ki ga je v svoji ekipi hotel trener Svetislav Pešić. »V četrtek sem v Barceloni opravil šesturne zdravniške preglede, podpisal sem pogodbo, potem so me poslali domov. Vmes sem govoril tudi s trenerjem Pešićem,« navrže Blažič.

Trenerski mag je iskal ime, ki bi lahko igralo na mestih branilca strelca in krila, v Blažiču je dobil prav to. »Od mene pričakuje agresivno obrambo, skok in koriščenje tranzicije. Dal mi je jasno vedeti, da bom igral toliko, kot si bom izboril. Prav je tako,« je navdušen Blažič. Njegovega uspeha, selitve v Barcelono, so se razveselili tudi v prejšnjem klubu Andorri. V tej žepni evropski državici premorejo klub, ki uspešno igra v španski ligi. In prav tu je Blažič preživel zadnjo sezono. »Vsi so srečni in ponosni, ker mi je uspelo. Čestitali so mi,« pove Blažič, ki meni, da je lani poleti in jeseni storil ključna koraka za svojo nadaljnjo kariero. »Prestopil sem v Andorro, naredil korak nazaj, predvsem pa me je dvignila reprezentanca z uspehom na evropskem prvenstvu,« se ozre v preteklost.

Derbi s Prepeličem

Kako bo z njegovim igranjem v dresu Slovenije, ne ve, saj o tem z delodajalci še ni govoril. Preden se bo dokončno odločil, bo opravil še pogovor s selektorjem Radovanom Trifunovićem. Prihod v Barcelono daje novo dimenzijo tudi ugledu slovenske košarke. Ker je minuli mesec dres Reala oblekel Klemen Prepelič, se nam obeta s slovenskim pridihom obarvani el clasico pod koši. »Želim si le, da bi na teh tekmah igrala oba,« iskreno pove Blažič, ki je po podpisu pogodbe že začel zbadati Prepeliča. »Cilji Barcelone so vedno visoki. Lansko sezono so rešili z naslovom pokalnega prvaka, zdaj pa odločno ciljamo na naslov državnega prvaka,« Blažič ne skriva ambicij. Pa saj jih nikoli ni. Zato mu uspeva. Iz Triglava k Slovanu, od tam v Olimpijo, pa potem prek Crvene zvezde do španske lige v dresu Caje Laboral in Andorre. Zdaj je v Barceloni, kjer ga 13. avgusta čaka začetek individualnih priprav, nato še skupne. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije