Žaljivke na račun Uefe

Manchester City kljubuje napovedani kazni evropske zveze. Lyon v prvi tekmi osmine finala presenetil Juventus.
Fotografija:
Odpri galerijo

Nogometna Španija že nekaj časa odšteva do prihajajočega velikega derbija med Realom in Barcelono (nedelja, 21.00), toda prvo poglavje večnega prestiža je že dobil, tokrat res v drugačni vlogi, Katalonec! Pep Guardiola je namreč z zdaj svojim Manchester Cityjem slavil zmago z 2:1 sredi Madrida, ugnal velikega tekmeca Zinedina Zidana na Realovi klopi in z angleškimi prvaki stopil na prag uvrstitve med najboljših osem v ligi prvakov. V drugi predstavi razburljivega večera so nogometaši Lyona ugnali Juventus z 1:0.

Guardiola bo čez slabo leto, 18. januarja 2021, praznoval 50. rojstni dan, kje in kako bo takrat deloval, si še ni na jasnem. A najprej bi se rad podpisal pod to burno sezono, ko že hitro ni več mogel ustaviti Kloppovega stroja v njegovem pohodu na naslov najboljšega nogometnega moštva Anglije. Povrhu mu nazadnje tudi ni bilo prijetno poslušati obtožb in groženj z vrha Evropske nogometne zveze (Uefa), češ da je prav City z neomejenim trošenjem denarja prekršil vsa poslovna pravila, skrival prihodke pokroviteljev in tako tudi prejel kazen neodvisnega senata Uefe o dveletni prepovedi nastopanja v evropskih tekmovanjih.
 

Recept Guardiole se je obnesel


Zato so tudi privrženci moštva z Otoka pred začetkom sredinega spektakla vzklikali žaljivke na račun Uefe. Med tekmo so seveda pozneje bolj uživali v predstavi svojih ljubljencev, pa četudi so se sprva čudili trenerjevi odločitvi, ko je na seznam rezervnih igralcev zapisal tri pomembne adute moštva: Sergia Aguera, Raheema Sterlinga in Fernardinha. Toda očitno se je recept, s katerim je Guardiola ugnal mestne tekmece na Old Traffordu s 3:1 na uvodni polfinalni tekmi ligaškega pokala, spet obnesel: lažni devetki Kevin de Bruyne in Bernardo Silva sta zablestela tudi v španski prestolnici.

Kajpak se Katalonec ni mogel – ne glede na odlično predstavo svojega moštva – izogniti vprašanjem o omenjenem zapletu kluba z evropsko zvezo in pogledu na napovedano kazen. »Želim si, da bi moštvo igralo dobro in zmagovalo, naši pravniki pa se bodo ukvarjali z Uefo in ji poskusili dokazati, da nismo delali napak, temveč zgolj lepo zgodbo,« je poudaril.
Zdaj pa se želi predvsem preusmeriti k izzivom nogometne Evrope.

Pred leti se je namreč zelo resno lotil dela pri Bayernu, navduševal stroge delodajalce z natančno in temeljito strategijo, javnost z nadvse korektnim znanjem nemškega jezika, z igralci se nato je veselil domačih lovorik, a v bogato klubsko zgodovino se le ni zapisal na seznam osvajalcev evropske klubske lovorike. S svojo Barcelono ima na trenerski klopi dve, to sušo od pomladi 2011 si želi zdaj prekiniti na Otoku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije