NOGOMET

Slovenci potrjujejo nove vizume na evropski sceni

Nogometaši Maribora, Domžal in Rudarja pred prijetnimi obveznostmi. Vsi so z eno nogo že v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.
Fotografija: Napadalec Maribora Luka Zahović bo velika grožnja za obrambo Partizanija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Napadalec Maribora Luka Zahović bo velika grožnja za obrambo Partizanija. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – Medtem ko so se nogometaši Olimpije vrnili iz Azerbajdžana, kjer so ubrali svojo pot za nadaljevanje na evropski poti, bodo danes povratne tekme 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo odigrali Maribor, Domžale in Rudar iz Velenja. Bilo bi veliko presenečenje, če ne bi napredovali vsi trije klubi, saj so si na prvih tekmah priigrali odlična izhodišča. Vijolični bodo v Ljudskem vrtu ob 20.15 gostili albanskega predstavnika Partizani, ki so ga pred tednom dni v Tirani premagali z golom Gregorja Bajdeta. Slovenski podprvak je izraziti favorit tudi v tokratnem obračunu. Pod Kalvarijo so dobili še svež veter v jadra z brazilsko okrepitvijo, 21-letnim bočnim napadalcem Felipejem Santosom, ki je v prejšnji sezoni opozoril nase v dresu Ankarana. Vijolični bojevniki bodo stopili na novo travnato površino, ki jo je prek slovenske financirala Evropska nogometna zveza (Uefa). Prav je tako, saj je Ljudski vrt navsezadnje eno od prizorišč državne reprezentance, štajerski klub pa je v samostojni državi paradni konj slovenskega športa.

Nogometno ozračje v mestu ob Dravi se spet zdi idilično po spomladanskih pretresih, ki jih je povzročil športni direktor Zlatko Zahović. Trener Darko Milanič snuje načrt za čim manj naporno napredovanje in odličen start na domači sceni ta konec tedna. O Partizaniju je povedal: "Tekmeci so pokazali, da se dobro in organizirano branijo. Imajo hitrost v napadu, ob uspešnem branjenju tudi dovolj dinamike. Pričakoval sem, da bomo imeli žogo več v posesti. Ko smo prišli do več prostora, smo bili tudi bolj nevarni. V prvem polčasu smo imeli lepi priložnosti in bi lahko prej dosegli namen, a smo za to vedno specifično prvo tekmo dobro opravili. Boljši smo, o tem ni dvoma. Tudi rezultat prve tekme nam vliva optimizem, a se bo treba odlično pripraviti in z maksimalno zbranostjo lotiti povratne tekme." Glavni sodnik bo Anglež Paul Tirney.
 

Optimistični tudi v Domžalah


Domžalčani bodo v svojem športnem parku ob Kamniški Bistrici gostili Široki Brijeg. Rumeni so v BiH vodili že z 2:0 v prvem polčasu, v drugem pa so Hercegovcem dovolili, da so se vrnili v igro in iztržili remi 2:2. "V prvem polčasu smo prikazali zelo dobro igro, nato pa v nadaljevanju malce padli, kar je v začetku sezone, ko vse stvari še niso na optimalni ravni, tudi nekoliko razumljivo. Vseeno nas lahko naša igra navdaja z optimizmom, veseli tudi dejstvo, da so vsi nogometaši zelo željni in motivirani, da prikažejo kar najboljšo možno predstavo," je dejal trener Simon Rožman. Prvi zvezdnik ekipe Senijad Ibričić mu je pritrdil: "Menim, da imamo dobro izhodišče, dva zadetka v gosteh veliko pomenita, a se na to ne bomo ozirali. Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši možno igro, s čimer želimo tehtnico hitro prevesiti v naš prid. Če bomo igrali tako, kot znamo, bo seveda vse odvisno od nas samih. Napake na prvi tekmi smo analizirali, jih odpravili, v četrtkov dvoboj pa se podajamo z željo po zmagi in napredovanju v drugi krog. Želimo si tudi podporo s tribun, saj nam naši navijači vlivajo dodatno moč." Glavni delivec pravice na igrišču bo Finec Antti Munukka.

Vse spoštovanje si zasluži današnje gostovanje Rudarja v San Marinu, toda mirno lahko zapišemo, da je to lep in zaslužen izlet za knape, saj so prvo tekmo proti ekipi Tri Fiore na domačem stadionu dobili s kar 7:0. Ob 20.45 bodo varovanci trenerja Marijana Pušnika zgolj opravili formalnost v žepni državici, kar bo hkrati pomenilo tudi dober trening pred začetkom državnega prvenstva. Glavni arbiter bo Maltežan Fjodor Zammit

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije