ROKOMET

Rokometni vsakdan s poroko in porodoma

Slovenske rokometaše junija čakata kvalifikacijski tekmi z Madžarsko. Selektorja Veselina Vujovića opogumljata vrnitvi Gabra in Dolenca.
Fotografija: Eden od reprezentančnih stebrov Matej Gaber je spet na voljo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Eden od reprezentančnih stebrov Matej Gaber je spet na voljo. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Ko govorno nastopi slovenski rokometni selektor Veselin Vujović, je to vedno zanimiva tematika za ušesa. Črnogorec je včeraj razkril seznama za kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za januarsko svetovno prvenstvo na Danskem in v Nemčiji pa tudi za junijske sredozemske igre v španski Tarragoni.

Posebno dvoboja s hunskimi rokometaši, prva tekma bo 9. junija v Kopru, povratna štiri dni pozneje v Veszpremu, sta izjemno pomembna, za bronaste z zadnjega SP bi bil neodhod na mundial 2019 pravcati rokometni potres. Na seznamu za Madžare velikih presenečenj ni, manjka vratar Matevž Skok, ki je poškodovan, bo pa moral Vujović, ker se bodo nekatera tuja prvenstva, v katerih si kruh služijo slovenski legionarji, končala v različnih časovnih terminih, malce potrpeti, da bo imel pod streho vsa orožja.

»V reprezentanco se vrača okrevani krožni napadalec Matej Gaber, za nas je pomemben igralec. Motiviran bo, saj je s Szegedom osvojil naslov madžarskega prvaka, in to pred Veszpremom, kot prvak pa bo lahko tolažil soigralca na enakem igralnem položaju, Veszpremovega člana Blaža Blagotinška. Še en pivot Vid Poteko se ženi, v takšnem trenutku v življenju ljudje nimajo prave osredotočenosti, zato ga ni poleg.

Vid je imel željo igrati, a sem priložnost raje dal Igorju Žabiču. Marko Bezjak je v tem delu sezone malce utrujen, a upam, da bo v pripravljalni tabor prišel zdrav, tu pa je tudi Jure Dolenec, saj je povsem okreval po operaciji kolena,« je Vujo obrazložil kadrovsko križanko. V ekipi ni, vsaj za igre Sredozemlja, še enega szegedovca Maria Šoštariča, pripravljen je bil pomagati, a Črnogorec na trenerski klopi Slovenije tudi ve, kako je življenjskemu sopotniku v trenutku, ko žena pričakuje otroka.

Enak položaj je tudi z levorokim ostrostrelcem Žigom Mlakarjem. Madžarska s selektorjem Ljubomirjem Vranješem bo želela popraviti vtis po rezultatski katastrofi na zadnjem evropskem prvenstvu, Vujović pa je v komentarju o nalogi Šveda srbskega rodu pisano navrgel: »Kogar je ugriznila kača, se boji tudi kuščarja. Madžarska je pretresena, Veszpremu ni uspelo niti doma niti v ligi prvakov, veliko je nezadovoljstva. Kar pa zadeva mene osebno, se trudim na najboljši način, trener in igralci so vedno na situ javnosti in novinarjev. Ko so uspehi, se celo pretirava s hvalo, ko rezultatov ni, te vržejo v blato. Smo pa resna reprezentanca, menim, da imamo veliko možnosti, da skupno premagamo Madžarsko in odidemo na SP, to si tudi zaslužimo,« je Vujović tako kot vedno letvico zahtev postavil visoko.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije