SMUČANJE

Rok Perko zaključil tekmovalno kariero

Svojo odločitev je sporočil prek facebooka.
Fotografija: Rok Perko. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Rok Perko. FOTO: Tomi Lombar

TRŽIČ – Rok Perko se je za tekmovalno upokojitev odločil, potem ko ga vodilni možje panoge za alpsko smučanje niso uvrstili v ekipo za novo sezono. V svetovnem pokalu je debitiral v sezoni 2004/2005 na smuku v kanadskem Lake Louisu, a je prve in edine stopničke dočakal šele čez osem let. Skupaj je zbral 141 nastopov. Leta 2010 je tekmoval na svojih prvih olimpijskih igrah v Vancouvru, ko je bil 14. v kraljevski disciplini, na olimpijske igre v Sočiju je odpotoval, a je imel na olimpijski progi veliko smolo. Iz Sočija je predčasno šel domov po padcu na treningu za smuk, zaradi česar je ostal brez olimpijskega nastopa in sezone 2013/14 (staknil je odrgnine po obrazu, zlomljen nos, počena oba meniskusa, natrgano stransko in notranjo vez in odtrgano tetivo popliteusa – podkolenske mišice).

Njegov največji uspeh je bil drugo mesto v svetovnem pokalu na skrajšani smukaški progi v Val Gardeni, kjer je 15. decembra 2012 zaostal le za Američanom Stevenom Nymanom. Je eden od štirih slovenskih smučarjev, ki so se uvrstili med prve tri na tekmi svetovnega pokala, poleg Andreja Jermana, Andreja Šporna in Boštjana Klineta.

Perko je v čustvenem zapisu na facebooku priznal, da je alpsko smučanje njegov najboljši prijatelj, a poudaril, da se že veseli novih podvigov v življenju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije