NOGOMET

Ranjeni Maribor pri knapih, Olimpija postavlja piko na i

Danes in jutri zaključek jesenskega dela domače nogometne sezone. Vodilni zmaji gostijo Domžalčane, vijolični popravljajo vtis v Velenju.
Fotografija: Trener Olimpije Safet Hadžić napoveduje odločno igro svojih varovancev na zmago št. 14 proti Domžalam. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener Olimpije Safet Hadžić napoveduje odločno igro svojih varovancev na zmago št. 14 proti Domžalam. FOTO: Jure Eržen

Zadnji krog jesenskega dela državnega prvenstva nogometnih prvoligašev bosta na Krasu odprla Tabor in Celje. Sežančani niso izgubili na petih zaporednih domačih tekmah (dve zmagi in trije remiji), v prejšnjem krogu so iztržili remi tudi z zelo močnim Aluminijem, zdaj pa bi rada četa trenerja Almirja Sulejmanovića s podporo navijačev uspešno zaokrožila prvi del sezone ob vrnitvi v elitno tekmovanje.

Oteževalna okoliščina za gostitelje je, da ima ob Hrvatu Dominiku Mihaljeviću prepoved nastopa eden ključnih igralcev, Kamerunec s francoskim potnim listom Rodrigue Bongongui. Trener Celjanov Dušan Kosič ne more računati na kartonirana Jureta Travnerja in Karla Plantaka, vseeno pa je cilj njegove zasedbe, da se povzpne na četrto mesto. To bi jim uspelo že ob remiju v Sežani, če bi jutri Mura doma klonila pred ljubljanskim Bravom, kar pa je realno gledano malo verjetno.
 

Triglav pogumno v Kidričevo


Se bo štajerska turneja Triglava iz Kranja nadaljevala uspešno? Gorenjci po zmagi v Mariboru polni samozavesti odhajajo še na eno gostovanje, tokrat v sosednje Kidričevo. V moštvu Aluminija, ki ima najboljšo obrambo, bo manjkal steber obrambe Ilja Martinović, pri gostih pa kapetan in prvi strelec Luka Majcen ter Žan Kumer. Gorenjska trma kljub temu ne bo trpela.


Posebno zanimivo bo videti tudi obračun Rudarja in Maribora v Velenju. Prvi je še brez zmage v tem DP, drugi je doživel šok ob domačem porazu s Triglavom. V mesecu dni dela že četrti trener knapov v tej sezoni, Hrvat Andrej Panadić, ni zmogel storiti korenitega zasuka, zato njegova ekipa niti zdaj verjetno nima resnih možnosti za zmago. Ranjeni vijolični bodo nabrušeni kot že dolgo ne, saj se morajo odkupiti za velik spodrsljaj in ostati na še znosnih petih točkah zaostanka za vodilno Olimpijo.
 

Zeleno-beli za plus 5


Zmaji bodo v derbiju Ljubljanske kotline gostili Domžalčane, ki so se prebudili in začeli zbirati točke. Trener Safet Hadžić in njegovi varovanci nočejo pokvariti zelo dobrega jesenskega vtisa. »Tekme z Domžalami so vedno derbiji, prisotne so velike emocije. Absolutno bo dvoboj težak, mi pa bomo naredili vse, da bodo igralci maksimalno osredotočeni na zadnjo tekmo jesenskega dela, da zmagamo in zadržimo pet točk prednosti,« pravi Hadžić, ki nima na voljo Bojana Kneževića in Endrija Čekičija, vprašljiv pa je tudi nastop Maria Jurčevića.

Pari 20. kroga: Tabor – Celje (glavni sodnik Aleksandar Matković; danes ob 13. uri), Triglav – Aluminij (Mihael Antič; danes ob 15.45), Rudar – Maribor (Roman Glažar; danes ob 17.55), Olimpija – Domžale (Nejc Kajtazović; danes ob 20.15), Mura – Bravo (Alen Borošak; jutri ob 17. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije