KOLESARSTVO

Najboljša Slovenka presenetila z odločitvijo: Konec je!

Polona Batagelj bo kmalu postala doktorica prava.
Fotografija: Polona Batagelj je bila vrsto let najboljša Slovenka na cestnem kolesu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Polona Batagelj je bila vrsto let najboljša Slovenka na cestnem kolesu. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Odločitev, da Polona Batagelj pri 29 letih konča kariero profesionalne kolesarke, je presenetila marsikoga. Polona, devetkratna zaporedna državna prvakinja, pa odločitve ne obžaluje. Na kolo bo še vedno sedla, a le za dušo. Želi ostati povezana tudi z BTC City Ljubljana, še bolj pa se bo posvetila pravu, saj bo v kratkem doktorirala. »Odločala sem se kar nekaj časa. Vsak športnik mora ugotoviti, kaj je prav zanj. Dokončno sem se odločila prejšnji ponedeljek. Vstaneš iz postelje in veš, da je to to. Čez eno uro sem poklicala Gorazda Penka in mu sporočila novico.«

Polona meni, da je v kolesarstvu dosegla vse, kar si je želela, zato je bila tudi odločitev lažja. »Dala sem vse, kar sem imela. Ne spomnim se stvari, ki bi jo lahko popravila. Ponosna sem na to, da je Slovenija dobila profesionalno žensko ekipo. Najslajši spomin je prvi olimpijski nastop.« Na olimpijskih igrah je sicer nastopila dvakrat, najboljša pa je bila v Londonu na 22. mestu.

Orala ledino v profesionalnem ženskem kolesarstvu

Prve prave korake na poti cestne kolesarke je Polona naredila v tujini, v Italiji in Španiji, šele nato je oblekla dres slovenske ekipe. Bila je med prvimi kolesarkami, ki so leta 2014 postale del projekta prve in do zdaj edine slovenske ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana. »Biti v slovenski ekipi je nekaj najlepšega za športnika. Vesela sem, da sem bila od začetka del projekta. Večkrat poudarim, da bi se morali bolj zavedati, kaj imamo, kako velik korak je slovenska profesionalna ekipa. Vesela sem, da sem nekaj pripomogla k temu.« Polona, ki bo v doktoratu bržčas obravnavala tudi kolesarstvo in dopinške zakone, je posebej ponosna tudi, da je lahko kot Slovenka nastopala v slovenski ekipi na največjih dirkah, nosila pa dres državne prvakinje. »To je nekaj najboljšega in najlepšega. Zelo sem vesela, da sem lahko vsa ta leta nosila slovensko zastavo. V vseh teh letih upam, da sem dobro zastopala Slovenijo, ekipo. Čas je, da to prepustim še preostalim puncam. Upam, da bo čim več mladih kolesark odločilo za ta šport. Je eden najtežjih, pa tudi eden najlepših.« Pri tem je obljubila, da bo še vedno del kolesarstva in ekipe BTC City Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije