Luka zdaj sanja o olimpijskih igrah

Dončić na tekmi vseh zvezd zbral osem točk. Enkrat je zabil, zadel pa je tudi dve trojki.
Fotografija: Luka Dončić je vidno užival na spektaklu vseh zvezd v Chicagu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je vidno užival na spektaklu vseh zvezd v Chicagu. FOTO: Reuters

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić zajema življenje z veliko žlico. V Chicagu je spoznal Baracka Obamo, Magica Johnsona in Michaela Jordana, za piko na i pa je zaigral še na članski tekmi vseh zvezd lige NBA. Znova je poudaril, da bo poleti igral za slovensko reprezentanco v olimpijskih kvalifikacijah.

Dončić je bil ves konec tedna v soju žarometov. Najprej je blestel na tekmi vzhajajočih zvezd in zadel s sredine igrišča, dva večera pozneje se je predstavil še v prvi peterki na tekmi vseh zvezd lige NBA. Resda so ga v odločilnih trenutkih pozabili na rezervni klopi, a vseeno je Luka pritegnil pozornost, ko je med najbolj napetim dogajanjem jedel pokovko. V Združenih državah pomeni veliko, da si opazen, četudi med rezervisti.

»Vedno se bom spominjal tega nastopa. Upam, da bom zaigral še na kakšni takšni tekmi,« je omenil na druženju z novinarji. Vesel je bil, da je njegova zasedba LeBrona Jamesa s 157:155 ugnala moštvo Giannisa Antetokounmpa. Dončić je v prvi četrtini dosegel dve točki z zabijanjem, nato je v tretji prispeval še dve trojki za skupnih osem točk, zraven pa je zbral tudi štiri asistence in skok.
 

Kot otrok v trgovini s sladkarijami


Mnogi so bili presenečeni, ker je Dončić odigral le 18 minut, Trae Young na drugi strani pa celo dve minuti manj, čeprav so navijači oba izbrali v začetni peterki. »Zabavno je bilo gledati zadnjo četrtino. V resnici takrat niti nisem želel igrati, saj sem se že preveč ohladil,« je dejal slovenski as. Nobene drame ni delal niti Dallasov lastnik Mark Cuban.

»Zavedati se moramo, da je Luka tokrat igral z zvezdniki, ki jih je občudoval še kot otrok. Prepričan sem, da bo v prihodnje stalen član tekem vseh zvezd.«
Letošnji obračun je bil posvečen nedavno umrlemu zvezdniku Kobeju Bryantu. Vsaka četrtina se je začela z 0:0, po treh pa so sešteli točke in igrali do končnega zmagovalca. To je postala ekipa, ki je dosegla dodatnih 24 točk (Kobe je imel ob koncu kariere številko 24), časovne omejitve v zadnji četrtini pa ni bilo.

Izid po treh četrtinah je bil 133:124 za ekipo Giannisa, zato so za zmago oboji lovili mejo 157 točk. Napeto je bilo, LeBronova ekipa pa je ujela priključek in imela več priložnosti za zmago. Na koncu je odločilni prosti met zadel center Anthony Davis.

V začetni peterki je Dončić zaigral s prekaljenimi zvezdniki, kajti ob njem so bili še LeBron James, Anthony Davis, Kawhi Leonard (poznejši MVP tekme, nagrado so poimenovali po Bryantu) in James Harden. »Prva peterka je bila sestavljena iz igralcev, ki so najbrž med petimi najboljšimi košarkarji na svetu. Sijajno je bilo igrati z njimi,« je rekel in pripomnil, da se je počutil kot otrok v trgovini s sladkarijami.

»Nekdo mi je med polčasom poslal fotografijo, kako sem pred štirimi leti igral proti Russellu Westbrooku z Realom, zdaj pa sva bila soigralca. To je res noro.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije