BOKS

Kljub donenju v glavi je šokirala Mehičanko

Ema Kozin 30. marca v Ljubljani za srebrni pas združenja WBC. V Tivoliju tudi Haris Aksalič, Andrej Bakovič in Denis Simčič?
Fotografija: Ema Kozin (levo) je bila v povratnem dvoboju prepričljivo boljša od strahovite Mehičanke Irais Hernandez. Foto: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) je bila v povratnem dvoboju prepričljivo boljša od strahovite Mehičanke Irais Hernandez. Foto: Cropix

LJUBLJANA – Zdi se, da Eme Kozin (15 zmag, 1 neodločen izid) v nedeljo nič ne bi moglo ustaviti na poti do zmage nad Mehičanko Irais Hernandez (2 zmagi, 2 neodločena izida, 2 poraza), tako zelo je bila namreč odločena pokazati, da so ji točkovalci v prvem medsebojnem dvoboju, ki se je razpletel z neodločenim izidom, storili krivico.

Zato je 19-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi v povratnem obračunu v Münchnu takoj napadla na vso moč in si prizadevala z večjo prevlado med dvobojem preprečiti, da bi bili sodniki podobno neenotni, kot so bili pred dobrim mesecem v Zagrebu. V bavarski metropoli je slovenska princeska v ringu zagospodarila kakor v najboljših časih nogometaši münchenskega Bayerna na bližnji Allianz Areni.

»Že kmalu po prvem sodniškem gongu sem dobila občutek, da sem Irais šokirala s svojim slogom boksanja. Takoj sem ji dala vedeti, da sem jaz svetovna prvakinja,« je poudarila Kozinova, ki je v tokratnem dvoboju za šampionski pas v supersrednji kategoriji po različici WIBA prav nič ni vrglo iz (zmagovitega) tira.

Ema Kozin (levo) je bila v povratnem dvoboju prepričljivo boljša od strahovite Mehičanke Irais Hernandez. Foto: Cropix
Ema Kozin (levo) je bila v povratnem dvoboju prepričljivo boljša od strahovite Mehičanke Irais Hernandez. Foto: Cropix

V žaru borbe je povsem odmislila pekočo rano pod desnim očesom, ki ji jo je povzročila Hernandezova, potem ko jo je z rokavico popraskala po obrazu. Do živega ji ni prišel niti močnejši udarec, ki ga je prejela na desno uho in na katero je v nadaljevanju obračuna slabše slišala. »Po tistem mi je začelo doneti v glavi, kar seveda ni bilo prijetno, vendar se zaradi tega nisem pustila motiti,« je zaupala najuspešnejša slovenska boksarka in ponovila, da münchenski uspeh podarja trenerju Rudolfu Pavlinu, ker jo že osem let prenaša in trpi z njo.
 

Nemka ali Južnoafričanka?


Za zmago nad izkušeno Mehičanko je Ema prejela kar 44 točk za neuradno svetovno lestvico in na njej skočila na drugo mesto, na vrhu supersrednje kategorije pa kraljuje Američanka Franchon Crews Dezurn (4 zmage, 1 poraz), ki je prejšnji mesec po točkah ugnala rojakinjo Maricelo Cornejo (12 zmag, 3 porazi) in se okitila z naslovom svetovne prvakinje po različici WBC.

Za tako imenovani srebrni pas omenjenega uglednega združenja pa se bo naslednjič borila Kozinova, in sicer 30. marca prihodnje leto na veliki prireditvi v ljubljanski dvorani Tivoli. S katero nasprotnico bo prekrižala pesti, na včerajšnji novinarski konferenci še niso vedeli, med kandidatkami sta tudi Južnoafričanka Noni Tenge (18 zmag, 1 neodločen izid, 1 poraz) in hrvaška Nemka Nikki Adler oziroma Nikolina Orlović (16 zmag, 2 poraza).

»Moram reči, da je že težko najti tekmico za Emo, saj se je izogibajo v velikem loku,« je pojasnil Pavlin in dodal, da se za marčevski nastop v Tivoliju dogovarja tudi z menedžerji hrvaškega težkokategornika Filipa Hrgovića. Poleg njega si želi, da bi se na ljubljanskem spektaklu borili vsi zdajšnji slovenski profesionalni boksarji, torej Tanja Ovsenik (1 zmaga), Haris Aksalič (1 zmaga), Andrej Bakovič (4 zmage) in Denis Simčič (32 zmag, 1 neodločen izid, 3 porazi). »Počaščen bom, če bodo boksali na naši prireditvi. Skupaj smo namreč močnejši,« si je še zaželel 43-letni Korošec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije