NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA

Futsal poslastica za konec sezone

Litija in Dobovec Pivovarna Kozel za naslov prvaka v 23. sezoni. Na parketu bo kar deset igralcev z nedavnega domačega eura.
Fotografija: Dobovec Pivovarna Kozel in Litija sta zagotovilo za dober in gledljiv futsal. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Dobovec Pivovarna Kozel in Litija sta zagotovilo za dober in gledljiv futsal. FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – Ligaška tekmovanja gredo h koncu, tudi državno prvenstvo v futsalu, 23. po vrsti. Za naslov se bosta od danes borila FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel. Litijani lovijo enajsto zvezdico, Dobovec pa ob 40-letnici kluba svoj drugi naslov. »Vsi smo pričakovali takšen finale. Videli pa smo, da sta tudi druga polfinalista, torej KMN Sevnica in FutureNet Maribor, pokazala resen obraz. Čeprav sta Litija in Dobovec slavila s 3:0 v zmagah, sta se morala potruditi. A kakovost in dovolj dolga klop sta odločali o potnikoma v finale,« se zadnjega dejanja futsal sezone veseli Dušan Razboršek, nekdanji selektor Slovenije, ki pozorno spremlja dogajanje na slovenskem prizorišču. »Super je, ker bosta obe ekipi nastopili v skoraj popolnih postavah. V domači vrsti ne bo dlje poškodovanega Nika Jeliča, gostje prihajajo brez kaznovanega Aleša Marota


Razboršek napoveduje kakovosten finale, v katerem bo nastopilo kar deset igralcev, ki so v dresu Slovenije igrali na uspešnem domačem evropskem prvenstvu. Litijčani se podajajo v boj za naslov na krilih reprezentantov, novopečenega očka Alena Fetića, Denisa Totoškovića, Vida Severja, Tea Turka, Anžeta Široka in Gašperja Vrhovca, pri kozlih pa v reprezentančni formi finale čakajo Rok Mordej, Damir Puškar, Kristjan Čujec in Žiga Čeh, temu pa je treba dodati še kakovosten hrvaški trojec Josip Jurić, Robert Grbić in Ivica Majić. »Finale pokala v tej zgodbi ne igra nobene vloge. Litija ima morda to prednost, ker ima tekmo več doma, pa tudi ko malce preštejem sile, igralca več v rotaciji. Pri vratarjih vemo, da je Damir Puškar pač Puškar, pa tudi Vid Sever ne brani slabo. Dobovec ima tudi Kristjana Čujca in Roka Mordeja, Litija pa dva vrhunska pivota Totoškovića in Anžeta Široka. Pa še Gašper Vrhovec se je vrnil. Če bo zdrav, je to lahko odločilen plus za Litijčane!« meni Razboršek. Nato smo besedo prepustili trenerjema finalistov. »Vsaka tekma je pomembna, z vsako zmago raste samozavest,« meni Kujtim Morina, nekdanji hrvaški reprezentant na klopi Dobovca, ta pa je po njegovih besedah po pokalnem finalu padel v formi. »Hitro smo se zavedli, da bo treba strniti vrste in resno trenirati do konca sezone. Rastemo v formi,« je Morina vesel napredka svoje ekipe. Z eno lovoriko so že osrečili zveste navijače. »Vsi v klubu se zelo trudijo, želimo si do najpomembnejšega naslova v sezoni, ta lovorika naj konča pri nas,« še doda Morina. »Miren sem. Odloča dnevna forma igralcev, to pa je skupek vsega, kar smo delali vso sezono. Verjamem in zaupam v to ekipo,« pa meni Damir Pertič, trener novinec na klopi Litijanov, ki so v tej sezoni prišli do superpokala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije