TOPEL SPREJEM

FOTO: Bronasti olimpijec Žan Košir blestel

Bronasto olimpijsko medaljo iz Pjongčanga so končno videli tudi v njegovem domačem Tržiču.
Fotografija: Žan Košir z družino. FOTO: Media Butik
Odpri galerijo
Žan Košir z družino. FOTO: Media Butik

TRŽIČ – Po zaslugi enega najboljših deskarjev na snegu Žana Koširja iz Pristave je Tržič na smučarskem zemljevidu označen kot občina s tremi olimpijskimi medaljami, v kateri živi tudi najuspešnejši slovenski zimski olimpijec. »S svojim delom želim biti zgled mlajšim in navdih tistim, ki se spopadajo s podobnimi situacijami v življenju kot jaz,« je povedal Žan, ki si bo minule olimpijske igre zapomnil po enotnosti slovenske ekipe in po izjemnih razmerah, v katerih je deskal v primerjavi z drugimi olimpijskimi igrami.

»Vesel sem, da med Tržičani vlada navdušenje in ponos ob mojih uspehih. Vidim, da ljudje stojijo za mano in me podpirajo,« dodaja Žan, ki že pogleduje proti naslednji sezoni. Na vprašanje, kako bo izbiral tekme, na katerih bo tekmoval je povedal: »Tekma mi bo morala veliko pomeniti in v nogah bom moral čutiti, da na tistem prizorišču lahko posežem po stopničkah.«

Tržič je ena izmed zibelk športnega smučanja na Slovenskem, zato ni naključje, da je tu pred leti odprl vrata Slovenski smučarski muzej. Sodobna muzejska razstava prikazuje razvoj smučanja od pradavnine do današnjih dni. Del zbirke je posvečen začetku in razvoju smučanja v Tržiču, s predstavitvijo tržiških šampionov: Jožeta Šlibarja, Bojana Križaja, Andreja Jermana in Žana Koširja.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije