BOKS

Ema v Oklahomi, Andrej na Dunaju

Rudolf Pavlin verjame, da bo Ema Kozin navdušila tudi Američane.
Fotografija: Ema Kozin FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Ema Kozin FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Naključje je hotelo, da se bosta danes v ring povzpela dva slovenska profesionalna boksarja. V prostorih igralnice Remington Park v Oklahomi se bo Ema Kozin (12 zmag, 7 s k. o., brez poraza) udarila z Madžarko srbskega rodu Evo Bajić Halaši (13 zmag, 9 s k. o., 10 porazov), ki je tik pred zdajci vskočila namesto Južnoafričanke Mapule Ngubane (7 zmag, 3 neodločeni izidi, 5 porazov), Ljubljančan Andrej Baković pa bo poskušal na Dunaju doseči tretjo zaporedno zmago v poklicnem ringu proti slovaškemu soimenjaku Andreju Moravku (6 zmag, 1 s k. o., 3 neodločeni izidi, 11 porazov).

V življenjski formi

Ko so v Eminem taboru kmalu po prihodu v ZDA izvedeli, da Ngubanejevi, na katero so se pripravljali debela dva meseca, niso potrdili vstopnega vizuma, seveda niso bili navdušeni. Ker niso želeli, da bi dvoboj padel v vodo, so tako rekoč brez premisleka sprejeli rezervno tekmico. »O nasprotnici vem le tisto, kar sem izbrskal na medmrežju; da je izkušena borka, da je boksala z več znanimi boksarkami, tudi z norveško zvezdnico Cecilio Braekhus, in da je bila pred leti celo svetovna prvakinja v supervelterski kategoriji po različici IBF,« je o 33-letni Madžarki stresel iz rokava Rudolf Pavlin, trener Kozinove, za katero trdi, da je v življenjski formi.
Andrej Baković FOTO: Miha Šimnovec
Andrej Baković FOTO: Miha Šimnovec

»Bili smo na pripravah v BiH in Nemčiji, Ema pa je opravila skoraj 200 rund sparingov, večinoma z moškimi (z Jako Hladom in Simom Josipovićem), na skupni trening pa je prišla tudi Tanja Ovsenik, ki zdaj živi v Kanadi in se prav tako pripravlja na prestop med profesionalke,« je razkril 42-letni Korošec, ki ne dvomi, da bo 19-letnica iz Šmartnega ob Savi premagala Bajić Halašijevo ter ob šampionskem pasu združenja WIBA v srednji kategoriji iz ringa odnesla tudi lovoriko GBCF. »Vem, da bo dala Ema od sebe 110 odstotkov in s prepričljivo predstavo navdušila Američane,« je še sporočil Pavlin.

Slovak se rad tepe

Kot vselej bo šel drevi na zmago tudi Baković. »Čeprav Moravek nima najboljše statistike, ga ne podcenjujem. Kot sem videl, je vsestranski borec, saj se bori tudi v tajskem boksu, kikboksu in mešanih borilnih športih (MMA). Kar zadeva boks, tehnično ni najbolje podkovan, se pa rad tepe, zaradi česar zna biti nevaren. Zato bom moral biti od začetka do konca (predvidenih je šest rund) zbran in osredotočen na svojo nalogo,« je poudaril 28-letni član ljubljanskega kluba Tivoli, ki je večinoma spariral z ekipnimi kolegi Ervinom Brulcem, Jako Martinčičem in Galom Šmitom, dva treninga pa je prejšnji teden oddelal tudi s Samom Petjetom, najboljšim slovenskim borcem po pravilih K1, ki je sredi priprav za svoj naslednji obračun v Gloryju. »To je bil koristen sparing in ocenjujem, da sem dobro pripravljen. Po nepisanem pravilu bi moral zmagati, toda v boksu se nikoli ne ve,« je še opozoril Baković. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije