BOKS

Ema očarala tudi može De La Hoye

Kozinova sijajno prestala ognjeni krst v boksarski meki ZDA.
Fotografija: Ema Kozin z novim šampionskim pasom FOTO: Tim Valores
Odpri galerijo
Ema Kozin z novim šampionskim pasom FOTO: Tim Valores

LJUBLJANA – Slovenska profesionalna boksarja Ema Kozin in Andrej Baković sta v svoji statistiki vpisala novi prepričljivi zmagi. Medtem ko je 19-letnica iz Šmartnega ob Savi v Oklahomi s tehničnim nokavtom v peti rundi ugnala Madžarko srbskega rodu Evo Bajić Halasi, je devet let starejši Šiškar na Dunaju že po dveh minutah in 54 sekundah zlomil odpor Slovaka Andreja Moravka.

Glasen aplavz za Emo

Čeprav so Kozinovo ob prihodu v ZDA presenetili z novico, da se ji bo namesto Južnoafričanka Mapule Ngubane, na katero se je pripravljala poltretji mesec, v igralnici Remington Park po robu postavila Bajić Halasijeva, je nenadna zamenjava tekmice ni vrgla iz tira.

Andrej Baković do tretje zaporedne zmage FOTO: Tadej Regent
Andrej Baković do tretje zaporedne zmage FOTO: Tadej Regent

»Že takoj sem prevzela pobudo ter Evo ustavila z močnimi direkti v glavo in telo. Z njimi sem tekmico pripeljala tako daleč, da ji je sodnik po prvi minuti v peti rundi prvič štel. Ko se je dvoboj nadaljeval, sem jo spet napadla in z nadaljnjo kombinacijo udarcev dokončno spravila na tla,« je Ema opisala pot do 13. zaporedne zmage (osme s k. o.), s katero je ubranila šampionski pas v srednji kategoriji po različici WIBA in povrhu osvojila še lovoriko združenja GBC. Za 33-letno Madžarko, ki se do konca sodnikovega štetja ni pobrala, je bil to deseti poraz ob trinajstih zmagah. Zahtevno ameriško občinstvo je Kozinovo nagradilo z glasnim aplavzom, z uspešnim ognjenim krstom v boksarski meki pa si je Princeska, kot se glasi vzdevek naše boksarke, že prislužila ponudbo za naslednji nastop v ZDA. »Možje iz družbe Golden Boy Promotions, ki jo vodi sloviti Oscar De La Hoya, so jo že povabili na prireditev konec maja ali v začetku junija v Las Vegasu. Zadevo bomo prespali in razmislili, nikamor se nam ne mudi. Doslej smo opravili že veliko dela in dokazali, da smo na pravi poti,« je poudaril Emin trener Rudolf Pavlin.

Znova z levim aperkatom

Baković, ki je prav tako kot Kozinova levičar, je tudi tretjega nasprotnika v poklicnem ringu prisilil k vdaji z levim aperkatom v telo. »Moravek, ki mu je pri padcu iz ust odletel ščitnik za zobe, se je sicer poskusil dvigniti na noge, vendar ni bil več sposoben nadaljevati obračuna,« je sporočil 28-letni Ljubljančan, ki je imel vnovič od vsega začetka dvoboja v supervelterski kategoriji popoln nadzor nad dogajanjem v ringu, v katerem je tekmeca povsem razorožil s prednjim direktom.

Ema Kozin z novim šampionskim pasom FOTO: Tim Valores
Ema Kozin z novim šampionskim pasom FOTO: Tim Valores

Leto starejši Slovak, ki se bori tudi v tajskem boksu in mešanih borilnih športih (MMA), je poskušal vse, da bi presenetil slovenskega soimenjaka, sprožal je divje udarce, a se jim je naš boksar spretno izogibal. »Prav nobenih težav nisem imel, če odmislim trenutek, ko me je nasprotnik potisnil, da sem izgubil ravnotežje in padel. A ni bilo nič hudega, se je pa takrat moj trener Slobodan Anđelić že ustrašil, da me je zadel,« je v smehu zaupal Baković, ki je Moraveku zadal dvanajsti poraz. Boksar iz Trenčina ima sicer v svoji statistiki tudi šest zmag in tri neodločene izide. Kdaj se bo član ljubljanskega kluba Tivoli naslednjič povzpel v ring, še ni znano, po eni od možnosti bi lahko aprila nastopil na prireditvi v BiH, po drugi pa maja v Novem mestu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije