ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Bralci napovedujete zmago Brazilije na SP v nogometu

Sledijo pa Nemčija (18 odstotkov), Španija (14), Portugalska (13), Argentina (11), Hrvaška (10), Francija (8) in Belgija (7).
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Zadnji dnevi (in še nekaj prihodnjih dni bo tako) minevajo predvsem v znamenju svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji. Reprezentance z vsega sveta, ki so se uvrstile na največji nogometni turnir na zemeljski obli, ki se odvija vsaka štiri leta, se bodo do sredine julija borile za laskavi naziv svetovnega prvaka in veliki zlati pokal. To je tudi prvo svetovno prvenstvo, ki poteka v vzhodni Evropi, in prvo, ki se odvija na dveh celinah: v Evropi in Aziji. Poleg tega je tudi najdražje doslej, saj naj bi stroški priprave in izvedbe presegli dvanajst milijard evrov. Sicer gre že za 21. svetovno prvenstvo v nogometu in enajsto na evropskih tleh. Skupno bo odigranih 64 tekem na 12 stadionih v enajstih mestih, finalni obračun pa bo 15. julija na moskovskem stadionu Lužniki.
Foto: S. N.
Foto: S. N.

Foto: S. N.
Foto: S. N.

Bralce Nedeljskih novic smo zato pobarali, ali spremljajo svetovno prvenstvo v nogometu, in ugotovili, da jih kar 49 odstotkov sploh ne gleda tekem, 28 odstotkov jih spremlja le najbolj zanimive, 23 odstotkov pa gleda večino. Na vprašanje, ali se jim zdi pravilno, da si sodniki sporne trenutke ogledajo na videoposnetku, je skoraj tri četrtine (74 odstotkov) sodelujočih v naši spletni anketi odgovorila, da, seveda, to je bolj pošteno, šestim odstotkom se je zdelo, da ne, češ da to ubija igro, petina pa jih o tem ni imela izdelanega mnenja.
Foto: S. N.
Foto: S. N.

Na vprašanje, kdo bo po njihovem mnenju svetovni prvak v nogometu, jih je največ, in sicer 19 odstotkov, odgovorilo, da bo to Brazilija. Sledijo pa Nemčija (18 odstotkov), Španija (14), Portugalska (13), Argentina (11), Hrvaška (10), Francija (8) in Belgija (7). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije