NOGOMET

Aluminij žari na vrhu, Domžale se žgejo na dnu

Po 6. krogu DP je Olimpija prepustila prvo mesto Kidričanom. Maribor bolj kot na igrišču dejaven s pojasnili na spletni strani.
Fotografija: Trener Aluminija Slobodan Grubor s svojimi varovanci v šestih krogih državnega prvenstva še ni doživel poraza. Foto: NK Aluminij
Odpri galerijo
Trener Aluminija Slobodan Grubor s svojimi varovanci v šestih krogih državnega prvenstva še ni doživel poraza. Foto: NK Aluminij

LJUBLJANA – Napočil je tudi dan, ko je klonila Olimpija. Čvrst, uigran, srečen in spreten Aluminij je v domači šumi spravil zmaje na kolena in se zavihtel na sam vrh nogometne prvenstvene lestvice.

Kidričani so prizadejali prvi poraz zeleno-belim v tem državnem prvenstvu, sami še niso izgubili. Zmaga proti Olimpiji je toliko slajša, ker so ostali brez prvega strelca Luke Štora, ki je odšel k nemškemu drugoligašu Dynamo iz Dresdna. Rdeči so pod taktirko trenerja Slobodana Gruborja dobro prestali tudi trpeča obdobja, ko so gostje iz glavnega mesta izvajali pritisk proti njihovim vratom, zato je zmaga v derbiju vodilnih povsem zaslužena.

»Nasprotniki so odigrali dobro, disciplinirano in obrambno igro. Mi nismo bili pravi pri zaključevanju akcij in so nas zaradi tega kaznovali. Bilo je težko, saj so postavili približno osem igralcev okrog kazenskega prostora, tako da je bila naša edina rešitev napad prek krilnih položajev. Imeli smo veliko podaj v kazenski prostor, vendar nismo bili pravi in nismo dali gola. Zaključimo lahko, da sami nismo izkoristili svojih priložnosti, oni pač,« je trener Safet Hadžić komentiral razloge za sestop Olimpije s prvega mesta.
 

Nezbrani Domžalčani


Olimpija je, vsaj začasno, zapustila prestol, Domžale pa še vedno niso našle poti z dna lestvice. Rumena družina se je po novi poletni razprodaji znašla v globoki igralni in rezultatski krizi, to smo spremljali že v prejšnjih sezonah.


Trener Simon Rožman je po remiju z novincem Bravom v Spodnji Šiški znova ugotavljal, da bo lahko ekipo z novinci vred začel stabilizirati šele septembra, torej po koncu prestopnega roka. Ob Kamniški Bistrici so namreč spet glavna tema morebitni prestopi igralcev, ki željno pričakujejo odhod v tujino in donosne pogodbe. V takšnih razmerah vsi Rožmanovi varovanci z glavo niso ravno pri stvari.
 

Pred invazijo murašev na Ljubljano


Mura je pred domačo publiko pričakovano opravila z velenjskim Rudarjem in je ob Aluminiju še edina neporažena. Trener Ante Šimundža lahko samo upa, da mu tujci do konca meseca ne bodo speljali še kakšnega od ključnih igralcev.

Sicer se muraši že zavzeto pripravljajo na novo dobro predstavo in invazijo navijačev na glavno mesto. V soboto zvečer je namreč na sporedu derbi kroga z Olimpijo, ki bi znal postreči z odlično kuliso na tribunah, kakor se je to zgodilo v prejšnji sezoni.
 

(Ne)zadovoljni vijolični


Mariborčani se z objavami na klubski spletni strani še naprej zapletajo z interpretacijami o (ne)uspešnosti na začetku sezone. Po novem verbalnem izpadu in neprepričljivem opravičilu športnega direktorja Zlatka Zahovića, ko gre za navijače Maribora, se je oglasilo klubsko vodstvo, ki da še naprej podpira strokovno vodstvo z Darkom Milaničem na čelu.


»Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši start v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone in se ne glede na želje tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela,« so med drugim sporočili iz Ljudskega vrta. Spomnimo: zadnjo izgubljeno tekmo s Celjem je Maribor začel s tremi novinci (Peričić, Požeg Vancaš, Kotnik) in končal s štirimi (s klopi je vstopil Kronaveter). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije