BIATLON

Biatlonka Lena z veseljem v novo zimo

Udarna mlada moč med našimi biatlonkami je Bohinjka Lena Repinc. Letos prišla v ekipo A in uspešno opravila 1. letnik biotehniške fakultete.
Fotografija: Lena Repinc je brez težav prestala dolge poletne priprave. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Lena Repinc je brez težav prestala dolge poletne priprave. FOTO: Jože Suhadolnik

Kdor je doma v čudovitem delu naše dežele blizu Bohinjskega jezera, mu seveda pokljuška planota ni daleč. Mnogi jo poznajo tudi po biatlonu, s katerim se ukvarja tudi 20-letna bohinjska domačinka Lena Repinc. Na mladinskih svetovnih prvenstvih je osvojila kar šest kolajn, med njimi dve zlati, zdaj pa se veseli zime, v katero bo prvič doslej vstopila kot članica najmočnejše slovenske biatlonske ekipe z oznako A.

Naša najmočnejša biatlonska vrsta se je vrnila s priprav v Ruhpoldingu na Bavarskem, tam je zdaj doma tudi glavni trener Ricco Gross. »Spoznavam drugačen način dela, kot sem ga bila vajena doslej,« poudari zgovorna dvajsetletnica, prikima namigu o bolj napornih pripravah kot nekoč, a ob tem v hipu pristavi: »Toda saj veste: športniki smo trpežni, tako da res ni bilo težav.«

Pred Gorenjko je tako prva »prava« sezona. Okusila je že tekme najvišje ravni, nastopila tudi na svetovnem prvenstvu, toda zdaj bo vendarle drugače: »Želja vseh pri reprezentanci je, da bi imeli uspešno žensko štafeto. Zase pa si želim, da ne bi nihala pri streljanju. Moram ohraniti realna pričakovanja, verjamem pa, da se vsaj na nekaterih tekmah lahko približam najboljšim.«

Seveda bosta za uresničitev slednjega nujna tako dobro streljanje kot tudi hiter tek, katero področje je naši mladi reprezentantki bližje? »Imam različna obdobja, Včasih zelo dobro streljam, včasih pa je obratno in se bolj zanašam na svoj tek,« iskreno poudari. Seveda se ogromno lahko nauči tudi od glavnega trenerja Grossa. Prti tem ji niti nemščina ne predstavlja prav visoke ovire. V osnovni šoli v Bohinjski Bistrici je obiskovala krožek nemškega jezika, imela ga je tudi kot izbirni predmet, pozneje na jeseniški gimnaziji pa v rednem urniku ter tudi pri opravljanju mature.

Sicer pa je bila gimnazijka v športnem oddelku. »Na Jesenicah je res dobro poskrbljeno za športnike in ni težav zaradi priprav in tekem naknadno opravljati obveznosti. Na fakulteti je zdaj drugače, tu je treba obiskovati vaje, vseeno pa sem uspešno opravila 1. letnik,« nam je dejala študentka biotehniške fakultete.

Izbrala si je smer živilstvo in prehrana, doma uživa v kuhanju, prav tako v kolesarjenju. Urice prostega časa poleti nameni tudi osvežitvi v čudovitem Bohinjskem jezeru, njene pozornosti pa je deležen tudi prijazen domači kuža, mešanec z značilnostmi in videzom kraškega ovčarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije