LIGA PRVAKOV

Odlični slovenski hobotnici, Srbi slavijo junaka Pavkova

V ligi prvakov sta se spet izkazala Jan Oblak in Samir Handanović. Crvena zvezda je v Beogradu presenetljivo premagala Liverpool.
Fotografija: Napadalec C. zvezde Milan Pavkov je veliko zmago proslavljal skupaj z navijači na tribuni. Foto: AP
Odpri galerijo
Napadalec C. zvezde Milan Pavkov je veliko zmago proslavljal skupaj z navijači na tribuni. Foto: AP

LJUBLJANA – Slovenska zvezdnika med najboljšimi nogometnimi vratarji, Jan Oblak in Samir Handanović, sta lahko zadovoljna po torkovih tekmah 4. kroga lige prvakov. Oblak ob zmagi Atletico Madrida proti dortmundski Borussii (1:0) niti ni imel posebnega dela. Škofjeločan že na 100. tekmi v dresu Atletica ni prejel zadetka; skupno je odigral 175 tekem. Madridčani morajo na preostalih dveh dvobojih le še potrditi napredovanje v izločilne dvoboje.

Handanović pa je večji del dvoboja med Interjem in Barcelono držal črno-modre gostitelje v igri za točko. Z nekaj bravuroznimi obrambami je preprečil, da bi Katalonci, ki so na San Siru igrali brez prvega asa in rekonvalescenta Lionela Messija, prišli do zajetnejše razlike od enega zadetka. Ko je v 83. minuti Barçin rezervist, Brazilec Malcom, ob svojem debiju v LP premagal pokritega Handanovića, se je zdelo, da bo Inter ostal praznih rok. Toda štiri minute pozneje je v kazenskem prostoru gostov udaril kapetan Mauro Icardi in poskrbel za izenačenje. Barcelona si je že zagotovila uvrstitev v naslednji krog, to ji je uspelo že 15. sezono zapored, Inter mora to še potrditi.

V skupini smrti (C) je angleški velikan Liverpool doživel velik šok v Beogradu, saj ga je z dvema goloma potopil napadalec Crvene zvezde Milan Pavkov, ki je oba gola zabil že v prvem polčasu. Pred 52.000 evforičnimi navijači je odlično branil Milan Borjan, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno. Ker sta se Napoli in PSG v isti skupini razšla z remijem 1:1, so še vsa štiri moštva v igri za napredovanje. Za zvezdaše bi to bil fantastičen podvig, realneje je pričakovati, da se bo vse odločilo med italijanskim, francoskim in angleškim težkokategornikom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije